Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα συσπείρωσης από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Κάλεσμα να συσπειρωθούν στις γραμμές του, ώστε να μη μείνει κανείς ανοργάνωτος απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σε Ελληνες και μετανάστες οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές. Τους καλεί μέσα από την οργανωμένη πάλη «να ανακτήσουμε τη δύναμή μας, να σηκώσουμε κεφάλι. Για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τη στήριξη των ανέργων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, σε ένα εισόδημα που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση. Οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ενωμένοι χτυπάνε κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση που αποσπάσαμε.

Η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι οι χειρότεροι εχθροί.

(...) Γι' αυτό εμείς, τα συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό, λέμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να στρέφεται ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στην πολιτική που τους υπηρετεί και πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτοί δεν μπορούν χωρίς εμάς, εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ