Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η συγκέντρωση για το έγκλημα στον Σαρωνικό

Στις 18.30, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά

Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, το ΠΑΜΕ, στις 18.30, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.

Οι προσυγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση ορίστηκαν στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

-- Στην πλατεία Τερψιθέας: Τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Πειραιά.

-- Στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Μαζικοί φορείς του Νοτίου Τομέα της Αθήνας.

-- Στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από ΗΣΑΠ Πειραιά): Εργατικά σωματεία, ενώσεις και Σύλλογοι ΕΒΕ, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς της Αθήνας, του Δυτικού Τομέα Αθήνας, του Ανατολικού Τομέα Αθήνας και του Βόρειου Τομέα Αθήνας.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα προς τα σωματεία, «για το έγκλημα στον Σαρωνικό υπάρχει ένοχος: Είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους. Τα μεγάλα λόγια για τον Πειραιά που θα γίνει "πύλη εισόδου", "παγκόσμιος κόμβος", τα πήρε το μαζούτ και το πετρέλαιο στη θάλασσα. Επιβεβαιώνεται ότι τα μεγάλα καπιταλιστικά σχέδια, η ανάπτυξη του κεφαλαίου δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού».

Σωματεία της Αττικής με αποφάσεις και ανακοινώσεις τους καλούν στη συγκέντρωση, ενώ για την επιτυχία της πραγματοποιούν περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής πραγματοποιεί περιοδείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ ενημερώνουν τους ναυτεργάτες με περιοδείες σε πλοία και ΚΕΣΕΝ. Παράλληλα, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ με κοινή τους επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, αφού επισημαίνουν πως μέχρι σήμερα το ναυάγιο που προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό δεν έχει απασχολήσει την Ομοσπονδία (!), ζητάνε την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οπως υπογραμμίζουν, το ναυάγιο στον Σαρωνικό «αναδεικνύει τα εγκληματικά αποτελέσματα των υπερήλικων και υποσυντήρητων πλοίων, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, τις μεθόδους των ελέγχων, επιθεωρήσεων και την έκδοση των πιστοποιητικών, για τις οποίες υπάρχουν σωρεία καταγγελιών, συνθήκες που προκαλούν πλοία "πλωτές βόμβες"».

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ

«Το έγκλημα της ρύπανσης του Σαρωνικού, η ασυδοσία των εφοπλιστών και οι συνέπειες στους χιλιάδες συναδέλφους μάς αφορούν όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, υπογραμμίζοντας πως η μόλυνση έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, καθώς και στους ψαράδες της περιοχής. «Αποδεικνύεται επίσης για άλλη μια φορά ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος πάει χέρι - χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος», τονίζει στην ανακοίνωσή της και καλεί στην αυριανή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 6 μ.μ.

Η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους που έχουν πληγεί από την καταστροφή και τους καλεί να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ενωθούν συλλογικά και αγωνιστικά σε Επιτροπές Αγώνα και να διεκδικήσουν: Εξάμηνη αναστολή, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, των υποχρεώσεων προς τράπεζες, εφορία, ΔΕΗ και ατομικές ασφαλιστικές εισφορές. Να μην χαθούν οι ρυθμίσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, να δοθεί εξάμηνη απαλλαγή από τις δόσεις. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους για έξι μήνες στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους αλιείς που επλήγησαν, για την απώλεια εισοδήματος και για τις ζημιές και τις επιβαρύνσεις στα αλιευτικά σκάφη και τα μέσα εργασίας τους.

Στη συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της.

Καθημερινές περιοδείες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά, σήμερα Τρίτη, στις 10. π.μ., θα επισκεφτεί επισιτιστικές αλυσίδες στο κέντρο του Πειραιά και στις 7 μ.μ. εργασιακούς χώρους στο Πασαλιμάνι.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., θα βρεθεί στα καταστήματα NOTOS και HONDOS και σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά.

Το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Πειραιά σήμερα θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Μεταξά και αύριο στο «Τζάνειο».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, σήμερα Τρίτη, θα περιοδεύσουν στα πλοία «Blue Star Paros», «Πρέβελη», «Κρήτη ΙΙ», «Κνωσός Παλλάς», «Ελ. Βενιζέλος». Αύριο, Τετάρτη, στο ΚΕΣΕΝ και στα πλοία «Speedrunner III», «Νήσος Σάμος», «Blue Horizon», «Blue Galaxy».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, σήμερα Τρίτη, στις 9 μ.μ., θα συναντηθεί με το Σύλλογο Αλιέων Περάματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας ακόμα νεκρός ναυτεργάτης την ώρα της δουλειάς(2023-04-19 00:00:00.0)
Δεμένα από σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, δεν γυρνά προπέλα!(2023-02-08 00:00:00.0)
«Δεν γυρνάει προπέλα» από χτες, δυναμώνει η διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις(2021-11-11 00:00:00.0)
Απεργιακή προετοιμασία για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων(2021-02-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν σωρεία παραβιάσεων της ΣΣΕ της ακτοπλοΐας(2020-08-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό(2017-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ