Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό

Την Τετάρτη 27/9, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά

Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 27/9 στις 18.30, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.

Οι προσυγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση ορίστηκαν στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

-- Στην πλατεία Τερψιθέας: Τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Πειραιά.

-- Στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Μαζικοί φορείς του Νοτίου Τομέα της Αθήνας.

-- Στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από ΗΣΑΠ Πειραιά): Εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι ΕΒΕ, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς της Αθήνας, του Δυτικού Τομέα Αθήνας και του Ανατολικού Τομέα Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην «ανάπτυξη» που τους τάζουν και φέρνει φτώχεια, ανεργία και μόλυνση, να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και για την αποζημίωση των μικροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που επλήγησαν.

Οπως σημειώνει, «για το έγκλημα στον Σαρωνικό υπάρχει ένοχος: Είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους. Τα μεγάλα λόγια για τον Πειραιά που θα γίνει "πύλη εισόδου", "παγκόσμιος κόμβος", τα πήρε το μαζούτ και το πετρέλαιο στη θάλασσα. Επιβεβαιώνεται ότι τα μεγάλα καπιταλιστικά σχέδια, η ανάπτυξη του κεφαλαίου, δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. Υπέργηρα και ακατάλληλα πλοία που μπορούν να γίνουν νεκροταφεία για ναυτεργάτες και επιβάτες, ανύπαρκτες υποδομές για πρόληψη και αποφυγή καταστροφών, έρχονται δίπλα στη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, στο ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων, στην καταστολή».

Περιοδείες και καλέσματα από σωματεία και μαζικούς φορείς

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, σωματεία και μαζικοί φορείς καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, προγραμματίζοντας παράλληλα περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ προγραμματίζουν εξορμήσεις: Τη Δευτέρα 25/9 στα πλοία «Δ. Σολωμός», «Νήσος Ρόδος», «Superfast XII», «Αριάδνη», «Φαιστός Παλλάς». Την Τρίτη 26/9 στα πλοία «Blue Star Paros», «Πρέβελη», «Κρήτη ΙΙ», «Κνωσός Παλλάς», «Ελ. Βενιζέλος». Την Τετάρτη 27/9 σε ΚΕΣΕΝ και στα πλοία «Speedrunner III», «Νήσος Σάμος», «Blue Horizon», «Blue Galaxy».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.«Τα χέρια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης είναι λερωμένα με το μαζούτ που κάλυψε τον Σαρωνικό», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ενώ, όπως σημειώνει, «αν και σε μικρότερη κλίμακα, αυτό το "ναυάγιο" και η επιμόλυνση που προκάλεσε φέρνουν σε όλων το μυαλό τις μεγαλύτερες καταστροφές, όπως αυτή της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ιδιοκτησίας ΒΡ, την προσάραξη του EXXON VALDEZ, τη βύθιση του "Irenes Serenade" και άλλα πολλά μεγάλης κλίμακας περιστατικά διαρροής τόνων υδρογονανθράκων. Πρέπει να συγκρουστούμε με την παραχώρηση των δικαιωμάτων εξόρυξης σε μεγάλους πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι θα κοιτάξουν πρώτα απ' όλα να βγάλουν υψηλά κέρδη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και περιβάλλον! Γι' αυτό η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων πρέπει να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα, που θα υπηρετεί το λαό και θα ελέγχεται από τους εργαζόμενους. Θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος, θα εξασφαλίζει την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Θα αξιοποιεί τα ενεργειακά αποθέματα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε κατανάλωση Ενέργειας!».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ