Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Με επίκεντρο τις συμμαχίες της «επόμενης μέρας»

Με διαφορετικές προσεγγίσεις για τις τακτικές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος για την ηγεσία τού υπό διαμόρφωση φορέα έκφρασης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας, όπου μπαίνει σταθερά σαν θέμα το ζήτημα των «συμμαχιών» για το στήσιμο σταθερών αστικών κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7» ο υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα, Γ. Ραγκούσης, εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ακολουθήσει τη ΝΔ και να καταψηφίζει νομοθετήματα εάν διαφωνούν οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ. «Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη» είπε. Πρόσθεσε ότι ακριβώς για το λόγο αυτό, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το παραμικρό, «κάνουν την τρίχα - τριχιά», όπως είπε, για να δημιουργήσουν το έδαφος και τις συνθήκες συνεργασίας με τη ΝΔ. Σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο χώρος θα απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως «Δεν είναι στην οπτική μου να συμφωνώ με κάτι και να το καταψηφίζω επειδή διαφωνεί ο Καμμένος. Δεν μπορεί να καθορίζει τη στάση μας ο Καμμένος».

Ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας ο Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό ζήτησε «να μην ετεροκαθορίζονται» τα κόμματα. Πρόσθεσε ότι πρέπει οι θέσεις των κομμάτων να κρίνονται από τις αποφάσεις τους και όχι από τις θέσεις άλλων κομμάτων. Μιλώντας, εξάλλου στη Βέροια, ανέλαβε «δέσμευση ότι η Δημοκρατική Παράταξη ό,τι κι αν γίνει, δεν θα βρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα είτε με την άκρα αριστερά είτε με την άκρα δεξιά», αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα ανοικτά. Αλλωστε, υποστήριξε ότι στην αρχή της κρίσης «όλα μαζί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έπρεπε να βρούμε ένα σχέδιο, ένα δικό μας μνημόνιο, να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν έγινε αυτό και το πληρώσαμε».

Στο μεταξύ, κατατέθηκαν χτες στην αρμόδια οργανωτική επιτροπή οι φάκελοι με τις υπογραφές όσων στηρίζουν τους υποψήφιους, όπως προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία. Ωστόσο, παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα είναι τεχνικά δυνατό οι κάλπες να στηθούν αρχές Νοέμβρη, όπως ήθελαν, ή αν θα πάνε προς Δεκέμβρη ή και προς Φλεβάρη ακόμα, όπως ακούγεται, λόγω τεχνικών δυσκολιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ