Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις σχολικών καθαριστριών

Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών από το δήμο Ζίτσας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25/9, στις 6 μ.μ., στο παλιό δημαρχείο Ελεούσας, και καλεί τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να πάρουν μέρος.

Οι 15 εργαζόμενες, που για δέκα και πλέον χρόνια δούλευαν στην καθαριότητα των σχολείων, πετιούνται στην ανεργία μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να προκηρύξει μέσα στο καλοκαίρι διαγωνισμό για τις θέσεις εργασίας τους. Μάλιστα, η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το αισχρό επιχείρημα ότι πρέπει «να φάνε κι άλλοι ψωμί», προσπαθώντας να φέρει τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση με τους ανέργους, υλοποιώντας την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ για «ανακύκλωση» των ανέργων.

Οπως υπογραμμίζει το ΕΚΙ, η ανάγκη να είναι καθαρά τα σχολεία αφορά τους εργαζόμενους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. «Για να είναι όμως καθαρά τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους και να μην είναι κριτήριο το κόστος που αποτυπώνεται σε προϋπολογισμούς οργανισμών, υπουργείων και ΕΕ», αναφέρει.

Με ανοιχτή επιστολή, οι σχολικές καθαρίστριες απευθύνονται προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και καλούν σε κοινό αγώνα ενάντια στις απολύσεις, σε πάλη για «ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», στο οποίο οι καθαρίστριες θα έχουν πλήρη και σταθερή εργασία, με μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ