Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ELDORADO GOLD»
«Ικανοποιημένη» από την κυβέρνηση...

Την ικανοποίηση της «Eldorado Gold» για τον «εποικοδομητικό διάλογο» που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση, εξέφρασε σε χτεσινή του δήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, G. Burns, ενώ ανακοίνωσε επίσης την «προσωρινή αναβολή» της προηγούμενης απόφασης της καναδικής εταιρείας να προχωρήσει σε παύση των εργασιών της στη Χαλκιδική. Αν και όπως είπε η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει τις εργασίες της, υπογράμμισε πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας, που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση, θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Νωρίτερα το πρωί, εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αίτημα την έκδοση των αδειών που απαιτεί η «Eldorado Gold». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Βερροιόπουλο, από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη σύμβαση με την καναδική εταιρεία. Στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και κατέληξαν στα γραφεία που διατηρεί η καναδική εταιρεία στη Β. Σοφίας, όπου υπήρξε συνάντηση των εργαζομένων με εκπροσώπους της.

Ξεκίνησε χτες η δίκη των κατοίκων

Στο μεταξύ, χτες το πρωί ξεκίνησε η δίκη των 21 κατοίκων της περιοχής οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν το Μάρτη του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην εξορυκτική δραστηριότητα της «Eldorado». Τη μήνυση είχε καταθέσει ο τότε δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας και οι κατηγορούμενοι διώκονται με βαριές κατηγορίες, όπως έκρηξη από κοινού και κατά συρροή, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, αλλά και ορισμένα πλημμελήματα. Πάντως κανείς από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει κάποιον από τους κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες στα επεισόδια. Η δίκη συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα, με τους διωκόμενους κατοίκους να αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ