Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Αποκαλύπτονται καθημερινά τα όργια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της

Τις αρχαιρεσίες - παρωδία του «σωματείου» - μηχανισμού της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού με την επωνυμία «Ενωση Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής», συνεχίζουν να αποκαλύπτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν και να μαυρίσουν με κάθε τρόπο τους ανθρώπους της εργοδοσίας που τους πιέζουν και τους τρομοκρατούν.

Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχουν καταγγείλει τους συστηματικούς εργοδοτικούς εκβιασμούς και τις πιέσεις με τους οποίους οι εργαζόμενοι σύρονται μπροστά στην κάλπη για να αναδείξουν ως εκπροσώπους τους στο «σωματείο» αλλά και στα δευτεροβάθμια όργανα εργοδοτικούς συνδικαλιστές, διευθυντές, προϊσταμένους και στελέχη των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η ΔΑΣ

Χτες, η ΔΑΣ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά την αναστολή των αρχαιρεσιών καθώς αυτές διεξάγονται με τρόπο που παραβιάζει διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου και του καταστατικού του σωματείου. Η αίτηση αναμένεται να εξεταστεί σήμερα.

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ καταγγέλλουν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πως η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι «εντελώς διάτρητη και προκλητική». Αναφέρουν πως «οι εκλογές γίνονται ουσιαστικά χωρίς μητρώο μελών ούτε εκλογικές καταστάσεις», ενώ η Εφορευτική Επιτροπή έχει αποφασίσει να επιτρέπει την εγγραφή νέων μελών κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών και τη συμμετοχή τους σε αυτές, «κυριολεκτικά έξω από την κάλπη, χωρίς την καταβολή συνδρομής». Οπως προκύπτει, πάνω από το 60% των εργαζομένων που είχαν ψηφίσει μέχρι την κατάθεση της αίτησης της ΔΑΣ αποτελούσαν «νέες εγγραφές», τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει η παραμικρή ζωντανή, αγωνιστική διαδικασία από το «σωματείο», κανένας δεσμός με τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

«Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι δεν προσέρχονται με την δική τους αληθινή βούληση στην ψηφοφορία, αλλά με τη συνοδεία διευθυντικών στελεχών των επιχειρήσεων, προκειμένου να ελεγχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και η σύνθεση των νέων οργάνων, να διαμορφωθεί, με λίγα λόγια, ένας συσχετισμός προς το συμφέρον των εργοδοτών του κλάδου και όχι των εργαζομένων, που θα επηρεάσει και τον αντίστοιχο συσχετισμό στη δευτεροβάθμια οργάνωση», αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ.

Παράλληλα, η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έκανε χτες παρέμβαση, ζητώντας να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις εκλογές - παρωδία.

Τον εργοδοτικό μηχανισμό, που λειτουργεί κάτω από το μανδύα που σωματείου, καταγγέλλουν επίσης με ανακοινώσεις τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ