Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σήμερα η διαδήλωση ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης

Το πανό του ΠΑΜΕ στα τείχη στο Κομμένο Μπεντένι, απέναντι από το χώρο που πραγματοποιείται το συνέδριο της κυβέρνησης
Το πανό του ΠΑΜΕ στα τείχη στο Κομμένο Μπεντένι, απέναντι από το χώρο που πραγματοποιείται το συνέδριο της κυβέρνησης
Με συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, στην πλατεία Κορνάρου, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., απαντούν δεκάδες σωματεία και φορείς της Κρήτης στη φιέστα του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου» της κυβέρνησης, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα.

«Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας!». Το σύνθημα αυτό ετοιμάζονται να βροντοφωνάξουν 55 εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι, ομάδες και σύλλογοι της ΟΓΕ, που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση.

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις που έγιναν στη ΔΕΘ περί "δίκαιης ανάπτυξης", από τις περιφερειακές "αναπτυξιακές" φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στην Κρήτη!», αναφέρουν στο κάλεσμά τους για το συλλαλητήριο.

Η αναχώρηση σωματείων και φορέων από τα Χανιά θα γίνει με λεωφορεία που αναχωρούν στις 15.30 από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Κυβερνητική εντολή για αστυνομικό φραγμό στη χτεσινή κινητοποίηση

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε και χτες το απόγευμα, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, καθώς η πρώτη μέρα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» περιλάμβανε και ενότητα με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην οποία επαναλήφθηκε το κάλπικο «αφήγημα» περί «ανάπτυξης και σταθεροποίησης του συστήματος Υγείας».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο, την πρώτη μέρα του «αναπτυξιακού συνεδρίου»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο, την πρώτη μέρα του «αναπτυξιακού συνεδρίου»
Στην κινητοποίηση στην Καινούργια Πόρτα συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων και φοιτητικοί σύλλογοι, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν κυβερνητικής εντολής εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν το «αναπτυξιακό συνέδριο».

Την παρεμπόδιση του συλλαλητηρίου κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. «Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτελούσαν κυβερνητική εντολή που είχε ως σκοπό να κρατήσει μακριά τις αντιδράσεις των εργαζομένων από το σημείο που συζητιέται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», σημείωσε.

«Οι μαχόμενοι υγειονομικοί συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα υπερασπίζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα ασθενών και εργαζομένων. Δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στοχοποιούμε για την αιτία των προβλημάτων μας: Το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Διεκδικούμε σήμερα ένα σύγχρονο και αποκλειστικά δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους», είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων, αφού κατήγγειλαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, συνέχισαν την πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να απαντήσουν μαχητικά με τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο.

Νωρίτερα χτες, δυνάμεις του ΠΑΜΕ κρέμασαν πανό στα τείχη στο Κομμένο Μπεντένι, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο που πραγματοποιείται το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ