Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η «δίκαιη ανάπτυξη» θέλει τους εργαζόμενους γονατισμένους

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κρατώντας... "δίκαιη ανάπτυξη"»: Αυτό είναι το σχόλιο της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης. Απαντώντας στο ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον», η Οργάνωση του Κόμματος αναφέρει ότι αυτό το απαντά η ίδια η σύνθεση του συνεδρίου, με μεγαλοεπιχειρηματίες, τοπικούς παράγοντες που βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση κ.λπ.

Υπογραμμίζει ότι όλοι αυτοί θέλουν τους εργαζόμενους γονατισμένους από την ανελέητη αντεργατική επίθεση και με μειωμένες απαιτήσεις. Και συμπληρώνει: «Για να προστατέψουν τις επενδύσεις τους, κεφάλαιο και κυβέρνηση υπογράφουν νέες συμφωνίες με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους (...) Αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας για να μακελεύουν τους λαούς με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους από τη Συρία έως την Κορέα και παραδίνουν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, για να σταματά δήθεν τους πρόσφυγες που οι πόλεμοί τους δημιουργούν».

Καταλήγοντας, η ΕΠ Κρήτης καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της Κρήτης, τη νεολαία, τις εργαζόμενες γυναίκες να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση: Να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του κεφαλαίου, που είναι συνέχεια των προηγούμενων. Να διεκδικήσουν πίσω ό,τι τους έκλεψαν στη διάρκεια της κρίσης. Να δυναμώσουν, να αντεπιτεθούν και να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ