Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό

Την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.

Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την Τετάρτη 27/9, στις 18.30, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην «ανάπτυξη» που τους τάζουν και φέρνει φτώχεια, ανεργία και μόλυνση, να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και για την αποζημίωση αυτών που επλήγησαν.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τις σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού, καθώς «χιλιόμετρα ακτής και πυθμένα έχουν υποστεί ήδη τεράστια οικολογική καταστροφή εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε, με ανυπολόγιστες ζημιές, με μακροχρόνιες επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα και θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή να μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι τη θάλασσα καθαρή. Πολλοί μικροεπαγγελματίες της Εστίασης και του Τουρισμού - αυτοαπασχολούμενοι ψαράδες έπαθαν ζημιά».

Οπως σημειώνει, «για το έγκλημα στον Σαρωνικό υπάρχει ένοχος: Είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους. Τα μεγάλα λόγια για τον Πειραιά που θα γίνει "πύλη εισόδου", "παγκόσμιος κόμβος", τα πήρε το μαζούτ και το πετρέλαιο στη θάλασσα. Επιβεβαιώνεται ότι τα μεγάλα καπιταλιστικά σχέδια, η ανάπτυξη του κεφαλαίου, δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.

Υπέργηρα και ακατάλληλα πλοία που μπορούν να γίνουν νεκροταφεία για ναυτεργάτες και επιβάτες, ανύπαρκτες υποδομές για πρόληψη και αποφυγή καταστροφών, έρχονται δίπλα στη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, στο ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων, στην καταστολή».

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζουν την πολιτική σύμφωνα με την οποία όλα υποτάσσονται στο κέρδος, περιφρονώντας επιδεικτικά τους κανόνες ασφαλείας και αξιοπλοΐας των πλοίων, την ανάγκη για πρόσβαση του λαού στη θάλασσα». Τέλος, υπογραμμίζει πως το «γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν αντιμετώπισε τη ρύπανση επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες του λαού για προστασία από τέτοια φαινόμενα δεν χωράνε στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για κερδοφορία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην Πειραϊκή!(2020-05-15 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης, δημοτικής αρχής και εφοπλιστών(2017-09-21 00:00:00.0)
Μπροστά στο κέρδος ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ναυτεργατών και επιβατών(2007-04-06 00:00:00.0)
Αγνοούνται δύο Τούρκοι ναυτεργάτες(2006-01-26 00:00:00.0)
Καταδικάζουν και καλούν σε ενότητα και δράση(2001-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ