Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών από το Αφγανιστάν σημειώθηκαν την Τρίτη κοντά στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις και να συλληφθεί ένας. Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται. Οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης και οι τραυματίες είναι Αφγανοί. Γύρω στις 8 προχτές το βράδυ, περίπου 20 άτομα συνεπλάκησαν και ο φερόμενος ως δράστης τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο δύο ομοεθνείς του, τον έναν στο γλουτό και τον άλλον στο πόδι. Στις 10.20 το βράδυ, το ίδιο άτομο τραυμάτισε σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στη ράχη 29χρονο ομοεθνή του. Ο 25χρονος που συνελήφθη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μαχαίρι και ρόπαλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, πάνω από 200 είναι οι απελπισμένοι μετανάστες οι οποίοι έχουν βρει πρόχειρο καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της περιοχής, προσπαθώντας να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό που έχει ως προορισμό την Ιταλία, με αποτέλεσμα οι συμπλοκές για μια άθλια στέγη να είναι συχνές. Οι περισσότεροι επιβιώνουν στο ΑΒΕΞ, εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ