Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα η παναττική κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση»

Παναττική στάση εργασίας (12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου) πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», με αφορμή σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα του Δημοσίου στην Ομόνοια στις 13.00 και στην πορεία στη Βουλή. Οπως υπογραμμίζει, «τόσο η "αξιολόγηση" των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αντιδραστικό χαρακτήρα, επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους επιδιώκοντας την υποταγή τους και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Αυτή η αντιδραστική "αξιολόγηση" ήταν πρόταση και των ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η καθολική συμμετοχή στον αγώνα, με όλες τις μορφές της μαζικής πάλης και με την "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης", είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ακύρωση στην πράξη της τροπολογίας Γεροβασίλη».

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Επισημαίνει ότι με την τροπολογία «η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Πετάει το μπαλάκι της "αξιολόγησης" στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει με ωμό εκβιασμό ως πολιορκητικό κριό, επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης", επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα».

Κάλεσμα απευθύνει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων για την τροπολογία: «Είμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το μισθό και με την εξέλιξη του υπαλλήλου και ουσιαστικά έρχεται να υπηρετήσει τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου».

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Αμαρουσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ