Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο η κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς

Κινητοποίηση για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή οργανώνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αύριο, Τετάρτη, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών. Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Οπως υπενθυμίζουν, 55.000 βρέφη και νήπια αποκλείστηκαν φέτος από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ενώ τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα.

«Η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ευκαιρία, ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς, ώστε να μπορούν να εργαστούν, ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές», υπογραμμίζει η ΟΓΕ και καταλήγει: «Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί λαϊκή ανάγκη και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού».

Τις ελλείψεις προσωπικού και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν, υπογραμμίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, που στελεχώνουν τις εν λόγω δομές, δεν επαρκούν. Η "απαγόρευση" των προσλήψεων συνεχίζεται... και οι ανάγκες, αν και είναι μόνιμες, προσπαθούν να μπαλωθούν με συμβασιούχους! Ενα μέρος των εργαζομένων καλύπτεται με τα 8μηνα του ΟΑΕΔ που αποχωρούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ, και κάθε χρόνο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του προγράμματος, η παραμονή τους στην εργασία είναι "στον αέρα" και εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη δομή. Ηδη στο δήμο Ψυχικού 9 συναδέλφισσες απολύθηκαν με τη δικαιολογία ότι μειώθηκαν τα παιδιά που προέρχονται από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ