Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στις 18.45, στο δημαρχείο, καλεί τους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της περιοχής το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, για να «πούμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού».

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η διοίκηση του δήμου προωθεί απόφαση για την εκχώρηση των εργασιών (εγκατάσταση, συντήρηση, επισκευή), που αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό, για 12 χρόνια, σε εργολάβο, ο οποίος θα πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη (η απόφαση αυτή δεσμεύει και τις επόμενες δημοτικές αρχές). Ανάλογη απόφαση είχε πάρει η διοίκηση του δήμου και πριν από δύο χρόνια, χωρίς όμως να υλοποιηθεί λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων στο δήμο.

Οπως υπογραμμίζει το Σωματείο, «κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου είναι από την ίδια μεριά. Υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική της ΕΕ και τις απαιτήσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που θέλει βασικές υπηρεσίες των δήμων να περνάνε στα εργολαβικά συμφέροντα (...) Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους. Αφορά καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί αύριο θα χάσουν τις δουλειές τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ