Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Από έλλειψη ρεύματος πεθαίνουν τώρα πληγέντες του τυφώνα «Ιρμα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εξίσου φονικός με τον τυφώνα «Ιρμα» αποδεικνύεται ο συνδυασμός ζέστης, πολυήμερης έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων σε κατεστραμμένες περιοχές της Φλόριντα, της Νότιας Καρολίνα και της Τζόρτζια. Οι νεκροί χτες στη Φλόριντα ανέβηκαν στους 25, εκ των οποίων οι οχτώ ήταν γέροντες που πέθαναν σε γηροκομείο της Πολιτείας, η οποία δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και περίπου μια βδομάδα. Αλλοι έξι Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που συνδέονται με τις καταστροφές του τυφώνα σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια.

Μέχρι χτες νωρίς το πρωί, στη Φλόριντα παρέμεναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 6.800.000 άνθρωποι (το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Πολιτείας!), με τους υπεύθυνους των μονοπωλίων ηλεκτρικής ενέργειας να ανακοινώνουν πως η αποκατάσταση των ζημιών δεν θα ολοκληρωθεί πριν τουλάχιστον το τέλος της επόμενης βδομάδας!

Το βαρύτερο φορτίο πέφτει, όπως πάντα, στα λαϊκά, φτωχότερα νοικοκυριά, που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά ή να υφίστανται σημαντικές υλικές ζημιές από τον τυφώνα «Ιρμα», αδυνατώντας να τις καλύψουν. Δεν θα μπορούν να τις καλύψουν ακόμα και όταν έρθουν τα υποτίθεται χαμηλότοκα, επιδοτούμενα από τις ομοσπονδιακές αρχές δάνεια, που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Στη Νάπολη της Φλόριντα, πάντως, είχαν προγραμματίσει να μεταβούν αργότερα χτες βράδυ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις καταστροφές του τυφώνα «Ιρμα» και να καθησυχάσουν τους πλημμυροπαθείς πως η «βοήθεια έρχεται»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ