Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μαθητής λυκείου άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ, σκοτώνοντας έναν έφηβο και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Freeman High School, στο Ρόκφορντ, κοντά στο Σποκέιν. Αλλα σχολεία που γειτονεύουν με το λύκειο Φρίμαν αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας και των τραυματιοφορέων.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Αλλες τρεις αεροπορικές επιδρομές στη Σομαλία εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» πραγματοποίησαν χτες αμερικανικά βομβαρδιστικά, σκοτώνοντας έξι ισλαμιστές μισθοφόρους. Οι επιδρομές έγιναν περίπου 260 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σε συντονισμό με τη σομαλική κυβέρνηση.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χτες έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας, μετά από ψήφιση νομοσχεδίου που προβλέπει αμνηστία σε πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους επί κυβέρνησης Μπεν Αλι, που έχουν καταδικαστεί για διαφθορά.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Τουλάχιστον 19 μαθητές (13 - 17 ετών) και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θρησκευτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Τα παιδιά εγκλωβίστηκαν καθώς τα παράθυρα είχαν μεταλλικές ράβδους. Η φωτιά ξέσπασε χτες τα ξημερώματα, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ