Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κυνήγι του κέρδους αιτία της μεγάλης καταστροφής

Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων, είναι πηγή τεράστιων κινδύνων για τους ναυτεργάτες, το περιβάλλον, το λαό

  • Κατά μήκος των ακτών της Αττικής εξαπλώνεται το μαζούτ που διέρρευσε από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο βούλιαξε το ξημέρωμα της Κυριακής στην περιοχή της Κυνοσούρας, στη Σαλαμίνα, ενεργοποιώντας μια «οικολογική βόμβα» με απροσδιόριστες συνέπειες για όλον το Σαρωνικό Κόλπο.
  • Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του ναυαγίου, όπως και για την αντίδραση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
  • Με Ερώτηση στη Βουλή, το ΚΚΕ ζητάει την άμεση διερεύνηση των πραγματικών αιτιών του ναυαγίου, την έγκαιρη και πλήρη απορρύπανση της περιοχής, μέτρα για τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων και ψαράδων, την κατάρτιση σχεδίου και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης ναυτικών ατυχημάτων, την εξασφάλιση οργανικών συνθέσεων που αντιστοιχούν στις ανάγκες των πλοίων και επαρκή στελέχωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
  • Αίτημα να υπάρξει για το θέμα προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ περιφερειακοί σύμβουλοι.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ