Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαμηνύει την αφοσίωσή της στους επενδυτές και τα σχέδιά τους

Με επίκεντρο τις υποθέσεις της «Eldorado», του Ελληνικού αλλά και της «Fraport», συνεχίστηκε και χτες ο καβγάς ανάμεσα σε κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής διαχείρισης για τη δυνατότητα του καθενός να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να υπηρετήσει το στόχο της ανάκαμψής του, διαμορφώνοντας το κατάλληλο «επενδυτικό περιβάλλον» στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θέλοντας να ενισχύσει την εικόνα κυβέρνησης αφοσιωμένης στα προτάγματα του κεφαλαίου, ο Αλ. Τσίπρας συγκάλεσε χτες τη λεγόμενη «Task Force» για την προώθηση των επενδύσεων, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και των υπουργών Παπαδημητρίου, Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη, Τζανακόπουλου, Χαρίτση, Χουλιαράκη, Πιτσιόρλα και Λιάκου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η πορεία της επένδυσης της «Total» στα δύο «οικόπεδα» δυτικά της Κέρκυρας, μετά και τις χτεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η πορεία της επένδυσης της «Ferrovie» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς είναι προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα με την οποία επεκτείνονται οι δραστηριότητες της επιχείρησης, η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την «Eldorado Gold» για το θέμα της σχετικής επένδυσης και η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Εξάλλου, με σημείωμά του, το Μέγαρο Μαξίμου παρέθεσε σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν την «αφοσίωση» της κυβέρνησης στους στόχους του κεφαλαίου, αναφέροντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί «να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις». Μεταξύ άλλων, το σημείωμα κάνει λόγο για την επένδυση της «Total» ανοιχτά της Κέρκυρας, ότι ξεμπλόκαρε επενδυτικά projects ύψους 668 εκατ. ευρώ, τα οποία λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να απενταχθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο, ολοκληρώνει την αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ, υπέγραψε 12 συμβάσεις έργων συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ στον τομέα των Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας «ζεστό» χρήμα για το εγχώριο κεφάλαιο κ.ο.κ.

Συνέπεια αυτών, κομπάζει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι «οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση (...) Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων».

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται στην Κέρκυρα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας, ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά, οικονομικά, ενεργειακά, επενδυτικά ζητήματα και το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα γίνουν διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς των δύο χωρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών(2021-03-30 00:00:00.0)
Συνεκτικός κρίκος του συστήματος η εφαρμογή του μνημονίου(2015-09-25 00:00:00.0)
Επενδύσεις 37,6 δισ. πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων(2014-05-22 00:00:00.0)
Περισσότερο δωρεάν κρατικό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες(2008-08-02 00:00:00.0)
Στους ιδιώτες μέσω... Συμπράξεων(2006-01-12 00:00:00.0)
Σε 9 επιχειρήσεις το 25% των επιχορηγήσεων(1996-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ