Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δεκαήμερο κινητοποιήσεων τον Οκτώβρη

Σε δεκαήμερο αγώνων μετατρέπουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων, διοργανώνοντας περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, απέναντι στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αττική ορίστηκε στις 3 Οκτώβρη στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).

Καλώντας τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό, οργάνωση και αγώνα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου, με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία αλλά και νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ανάκτηση απωλειών στις συντάξεις, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων και άλλα. «Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση», καταλήγει το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ