Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη, δράση και οργάνωση των εργαζομένων

Αποσπάσματα ομιλιών από την εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή

Η διαρκής προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων, η καθημερινή μάχη για το δυνάμωμα των συνδικάτων, τα εμπόδια που θέτουν οι αντεργατικοί νόμοι - οι υπάρχοντες και όσοι είναι προ των πυλών με την 3η «αξιολόγηση» και την προωθούμενη επιβολή πρόσθετων εμποδίων στο δικαίωμα της απεργίας και στη συλλογική δράση -, η επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, η αξιοποίηση της καταστολής και της αστικής Δικαιοσύνης ενάντια στις εργατικές διεκδικήσεις. Πλευρές όπως οι παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που πήρε με αφορμή τη ΔΕΘ.

Εκπρόσωποι σωματείων μετέφεραν την πείρα από τους χώρους στους οποίους δρουν, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να κάνουν πράξη το σύνθημα - τίτλο της εκδήλωσης, μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών να βάλουν χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων».

Παράλληλα, ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν οι παρεμβάσεις νομικών, οι οποίοι ανέδειξαν πλευρές του ρόλου της αστικής Δικαιοσύνης και τη σταδιακή επιδείνωση του νομοθετικού πλαισίου σε βάρος των εργαζομένων.


Εκτενή αποσπάσματα από την εισήγηση που έκανε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» την επομένη της εκδήλωσης. Σήμερα, δίνουμε συνέχεια με πλευρές από τις ομιλίες άλλων συνδικαλιστών, ενώ η σχετική παρουσίαση θα ολοκληρωθεί στον προσεχή «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Eπιτυχημένη πρεμιέρα στο καθιερωμένο αθλητικό ραντεβού εργαζομένων και νεολαίας (28/4/2018)
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση (9/9/2017)
Συνέντευξη Τύπου και κεντρική εκδήλωση από το ΠΑΜΕ (5/9/2017)
Μαζικό κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στα εργασιακά κάτεργα (24/5/2013)
Δυναμώνουμε την εναντίωση (20/8/2006)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org