Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
«Προθυμία για διάλογο»

ΓΕΝΕΥΗ.--

Συνέχεια στην ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα ανάμεσα στο Κατάρ και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου, με πρώτη τη Σαουδική Αραβία, έδωσε χτες ο Καταριανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, καθώς μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη κατήγγειλε τις χώρες της περιοχής πως «επιχειρούν να υποβαθμίσουν την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Κατήγγειλε το εμπάργκο που έχουν επιβάλει στο Κατάρ ως «παράνομη πολιορκία που παραβιάζει σαφώς διεθνείς νόμους», αναφερόμενος στις εμπορικές και άλλες κυρώσεις που έχουν επιβάλει από τις αρχές Ιούνη Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πρόσχημα την υποστήριξη του Κατάρ σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» (όπως κάνουν και οι ίδιες). Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Καταριανό εμίρη Ταμίμ αλ Θάνι και τον Σαουδάραβα υπουργό Αμυνας και διάδοχο στο θρόνο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, αλλά και σε προχτεσινή δήλωση του Καταριανού εμίρη, εκφράστηκε προθυμία για επίλυση της κρίσης «μέσω διαλόγου» και με «βάση το διεθνές δίκαιο».

Χτες το μεσημέρι, ο Καταριανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Αγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και στη συνέχεια με τον Τούρκο Πρόεδρο, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ