Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δεκάδες φεστιβαλικές εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Συνεχίζονται στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τα μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού σε όλη τη χώρα, με πλούσιες εκδηλώσεις που μεταφέρουν το σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)».

Αναλυτικά, αυτές τις μέρες εκδηλώσεις γίνονται:

Σήμερα Σάββατο

Στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Λιμενικού, δεύτερη μέρα σήμερα με ομιλητή στις 9 μ.μ., τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα Χανιά, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, δεύτερη μέρα σήμερα με ομιλήτρια στις 9 μ.μ., τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη, συναυλία με τους Rebellion Connexion (Afaza).

Στο Αγρίνιο, στις 7 μ.μ., στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», επίδειξη πολεμικών τεχνών, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και παραδοσιακό γλέντι.

Στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Κούβελου, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Ακόμα: Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Μωραΐτες», μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση με τίτλο «Τέσσερα ποιήματα για την Επανάσταση», συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα του Δημήτρη Μπάκουλη «Quartet».

Στην Κέρκυρα, στις 7.30 μ.μ., στην Πάνω πλατεία, με ομιλητή τον Νεκτάριο Τριαντή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Ακόμα: Προβολή για την Οχτωβριανή Επανάσταση, stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, συναυλία με τους X-Lovers, συναυλία με τον Παναγιώτη Κελάνδρια και λαϊκό γλέντι.

Στην Πρέβεζα, στις 8 μ.μ., στο Πυροβολικό, με ομιλήτρια την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Ακόμα: Συζήτηση για μαθητές με θέμα «Η μαχητική εμπειρία των αγώνων της προηγούμενης χρονιάς. Συνεχίζουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, δυναμώνουμε την ΚΝΕ», συναυλία από μαθητικό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, συναυλία με τους SOBER on Tuxedos, παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας, με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Να αποτινάξεις τις αλυσίδες», λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τους «78 στροφές», εκδηλώσεις με θέμα «Τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό» και «Η συμβολή του σοσιαλισμού στην πρόοδο της επιστήμης».

Στη Λαμία, στις 9.30 μ.μ., στο Πάρκο πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας στο σοσιαλισμό, λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Στον παιδότοπο: Κουκλοθέατρο «Τενεκεδούπολη», καλλιτεχνικό εργαστήρι, παιχνίδια για την αλληλεγγύη. Στη Μαθητική Γωνιά, παιχνίδι «Ακου τι είπαν».

Στην Καρδίτσα, στις 9.30 μ.μ., στο Α' Λύκειο (απέναντι από Παυσίλυπο), με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη, στέλεχος και βουλευτή του ΚΚΕ.

Στη Σάμο, στις 8 μ.μ., στην Πορφυριάδα στο Καρλόβασι, με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Βιντεοπροβολή για την Οκτωβριανή Επανάσταση, συναυλία με τους Opal, λαϊκό γλέντι με τους Μανώλη Σάββα και Γιάννη Δανό.

Αύριο Κυριακή

Στις Σέρρες, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Ρέθυμνο, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Μικρασιατών, με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού, με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη

Στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ