Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ανελέητου ανθρωποκυνηγητού συνέχεια

Η επικήρυξη του Μπιν Λάντεν που κυκλοφορεί το FBI

Associated Press

Η επικήρυξη του Μπιν Λάντεν που κυκλοφορεί το FBI
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Χιλιάδες πράκτορες του FBI συνεχίζουν να «χτενίζουν» τη χώρα και δεκάδες ή εκατοντάδες πολίτες, εννοείται αραβικής καταγωγής και όχι μόνο, ανακρίνονται ή συλλαμβάνονται. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς» και το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», ακόμη τέσσερις άνθρωποι βρίσκονται από την Κυριακή στα χέρια των αρχών ως «ουσιαστικοί μάρτυρες», ένας όρος που σημαίνει ότι θεωρούνται πολύ σημαντικοί και η μαρτυρία τους ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Εννοείται ότι, μέχρι στιγμής, τα μόνα ονόματα που έχουν δοθεί είναι αυτά των θεωρούμενων ως 19 υπόπτων - αεροπειρατών, γεγονός που ενέπλεξε και τη Γερμανία, αφού ένας εξ αυτών, ο Μοχάμεντ Ατα, φέρεται να ζούσε στο Αμβούργο. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι 4.000 πράκτορες του FBI, που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, διερευνούν περισσότερα από 47.000 «ίχνη», όσον αφορά στις επιθέσεις, στη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της χώρας υπό την ονομασία PENTTBOM, φείδονται στην αποκάλυψη κάποιων περισσότερων στοιχείων. Το τελευταίο διήμερο, περισσότεροι από 25 άνθρωποι βρίσκονται στη «διάθεση της αστυνομίας», είτε έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται για εγκλήματα που αφορούν παραβιάσεις του μεταναστευτικού νόμου, ενώ παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το FBI αναζητά περισσότερους από 185 ακόμη, προκειμένου να τους ανακρίνει. Παράλληλα, ο επικεφαλής του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ανακρίσεις των 49 κρατουμένων προχωρούν, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, ζήτησε από το πανεθνικό σώμα των US Marsal Service, να θέσει στη διάθεση των ερευνών υπό το FBI, τουλάχιστον 300 μάρσαλ σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των ερευνών.

Πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, όπως τουλάχιστον αναφέρει η τοπική εφημερίδα «New Star Ledger», έγινε εισβολή πρακτόρων του FBI σε πολυκατοικία του Νιου Τζέρσεϊ και κράτηση και ανάκριση όλων των ενοίκων, αφού θεωρούνται ύποπτοι, καθώς σ' αυτήν την πολυκατοικία φέρεται να έμενε ένας εκ των φωτογραφιζόμενων ως δραστών των αεροπειρατειών, η πολυκατοικία βρίσκεται μόνο δύο οικοδομικά τετράγωνα από την έδρα του σεΐχη που θεωρούνταν ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των «Διδύμων» το 1993. Η εισβολή έγινε μετά από τηλεφώνημα γειτόνων που είδαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, την ημέρα της επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, αραβικής καταγωγής άτομα στην ταράτσα της πολυκατοικίας να πανηγυρίζουν!

Παράλληλα, συλλήψεις «υπόπτων» έγιναν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, αλλά και μία ακόμη εισβολή σε πολυκατοικία στο Ντελρεϊ Μπιτς στην Πολιτεία της Φλόριδα, όπου διέμενε ένας εκ των υπόπτων - αεροπειρατών, προκειμένου να ανευρεθούν στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ