Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα αγώνα για σχολείο της μόρφωσης και της δημιουργίας

Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«

Δε μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας! Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της μόρφωσης και της δημιουργίας!», δηλώνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση, που απευθύνεται στους γονείς και θα μοιραστεί αυτές τις μέρες έξω από τα σχολεία, σημειώνεται:

«

Αλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει για τα παιδιά μας, αλλά και για μας που τα νοιαζόμαστε και στεκόμαστε στο πλάι τους. Μια χρονιά που ξεκινά με δύναμη κι αισιοδοξία για την κατάκτηση της γνώσης, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας διαρκώς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, για να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν.

Αλλη μια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι "όλα αρχίζουν κανονικά". Αλλη μια φορά λέει ψέματα.

  • Θα αντικρίσουμε και πάλι φέτος τα ίδια προβλήματα, θα έχουμε τις ίδιες αμφιβολίες κι αγωνίες για το τι και πώς μαθαίνουν τα παιδιά μας. Θα σκύψουμε και πάλι πάνω από τα ίδια κακογραμμένα βιβλία τους για να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε, χωρίς να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές τι γράφουν. Την ίδια στιγμή που η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν υπάρχουν καν ή ξεκινούν μετά από μήνες...
  • Θα μετράμε πάλι στην αρχή της χρονιάς τις μέρες και τις βδομάδες μέχρι να έρθουν όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, μέχρι να ομαλοποιηθεί το σχολικό πρόγραμμα, μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως το ολοήμερο πρόγραμμα. Αφού, για άλλη μια χρονιά, δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, αφού περικόπτονται ώρες στη λογική της εξοικονόμησης προσωπικού και για να συμπληρώσουν ωράριο οι δάσκαλοι κάνουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων (εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή κ.ά.), ενώ το ολοήμερο πρόγραμμα παραμένει για άλλη μια χρονιά χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο. Κι όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι...
  • Φτάσαμε να θεωρούμε φυσιολογικό και δεδομένο το ότι κάθε χρόνο από τις αρχές του Σεπτέμβρη βγάζουμε μπλοκάκι και στιλό και υπολογίζουμε τα έξοδα, το τι "μας παίρνει" να κάνουμε και τι όχι από εξωσχολικές δραστηριότητες! Τι κι αν κάνουν τα παιδιά μας Αγγλικά από την Α' Δημοτικού και δεύτερη ξένη γλώσσα από την Ε' τάξη. Το φροντιστήριο ζει και βασιλεύει. Οσο για τη δεύτερη ξένη γλώσσα... αυτή διδάσκεται με ό,τι περισσεύει... κι όχι με βάση τις επιλογές των παιδιών μας.
  • Υπολογίζουμε κάθε μήνα τα έξοδα για να συμμετέχουν τα παιδιά μας στις σχολικές εκδρομές, οι οποίες σπάνια πλέον είναι δωρεάν, όταν οι έρευνες δείχνουν ότι πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια βδομάδα διακοπές το χρόνο. Παιδιά συνέχιζαν μέχρι πέρσι να λιποθυμούν από την πείνα σε σχολεία, αλλά τα προγράμματα για τη διανομή κολατσιού για όλα τα παιδιά στο σχολείο εφαρμόζονται σε λίγα σχολεία...
  • Φέτος το καλοκαίρι, νησιά στο Αιγαίο ταρακουνήθηκαν από ισχυρούς σεισμούς και δύο σχολεία στην Κω δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στα κτίρια που στεγάζονταν. Ξέρουμε καλά ότι όλη η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη είναι σεισμογόνος χώρα, όμως οι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων και η αντισεισμική θωράκισή τους δεν έχουν προχωρήσει για όλα τα σχολεία της χώρας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τ' άλλα, η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για το νέο Λύκειο: Ενα σχολείο όπου η γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α' τάξη, θα πολλαπλασιαστούν οι εξετάσεις και οι πανελλαδικού τύπου διαδικασίες. Είχε το θράσος μάλιστα ο υπουργός Παιδείας να κατηγορήσει τους γονείς ότι αυτοί συντηρούν την παραπαιδεία, επειδή στέλνουμε τα παιδιά μας στο φροντιστήριο! Φταίει, δηλαδή, η λαϊκή οικογένεια που πασχίζει να βοηθήσει τα παιδιά της!

Δε μας αξίζει αυτή η Εκπαίδευση εν έτει 2017!

Δε μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας!

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της χαράς!

Θέλουμε ένα σχολείο που να ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε εμείς το χέρι στην τσέπη.

Ενα σχολείο που δε θα μας κάνει να νιώθουμε ως πολυτέλεια τις σύγχρονες ανάγκες μας. Γιατί δεν είναι πολυτέλεια στον αιώνα που ζούμε να έχουν όλα τα σχολεία βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών κ.ο.κ.

Δεν είναι πολυτέλεια τα παιδιά να σιτίζονται στο σχολείο και να μπορούν να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους σε αυτό με μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά.

Δεν είναι πολυτέλεια να μορφώνονται όλα τα παιδιά εξίσου μέχρι τα 18 τους χρόνια σε ενιαία σχολεία, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Είναι το σχολείο και η Εκπαίδευση που μας αξίζουν! Είναι το σύγχρονο, που ταιριάζει στις μέρες μας, που μπορεί να το έχει ο λαός μόνο όταν ξεμπερδέψει με τους εκμεταλλευτές του.

Δεν πάει άλλο, κάθε χρόνο να μετράμε τα ίδια προβλήματα που συνεχίζουν και συνεχίζουν...

Δεν πάει άλλο, κάθε νέα "μεταρρύθμιση" που έρχεται στην Παιδεία να κάνει το σχολείο όλο και χειρότερο...

Δεν κερδίζουμε τίποτα με την απογοήτευση, σταυρώνοντας τα χέρια...

Οργανωνόμαστε - παλεύουμε - διεκδικούμε:

  • Αμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Εναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ενταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν Δελτία Υγείας.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  • Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο, ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.
  • Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ