Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πικετοφορίες αύριο και το Σάββατο στην Αττική

Πικετοφορίες αύριο, Παρασκευή, και το Σάββατο 9/9 διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συζητούν πλατιά με τους εργαζόμενους και προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους.

Οι πικετοφορίες που έχουν οριστεί είναι οι εξής:

  • Αύριο Παρασκευή 8/9:

Καλλιθέα, 7 μ.μ., πλατεία Δαβάκη

Περιστέρι, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

  • Το Σάββατο 9/9:

Αθήνα, 11 π.μ., πλατεία Ομονοίας

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Ελευσίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ

Στις πικετοφορίες καλεί επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Τα κλαδικά σωματεία της δύναμής της θα πάρουν μέρος στην πικετοφορία στην Ομόνοια και οι Ενώσεις στις πικετοφορίες στις γειτονιές.

«Οσο τα μονοπώλια θησαυρίζουν, εμείς εξοντωνόμαστε. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια, με τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές και κράτος. Με ατελείωτα ωράρια εργασίας και συνεχές άγχος. Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου δεν είναι σύνθημά μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος», αναφέρει η ΟΒΣΑ στο κάλεσμά της.

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζει τις εξορμήσεις σε εργοτάξια (Λεωφ. Βουλιαγμένης και Αγ. Δημητρίου, Κορωπί, Φάληρο, Νερατζιώτισσα, υπόγειο πάρκινγκ στο σταθμό Αμαρουσίου, Κηφισίας - Μυτιληναίου, ΤΡΑΜ), όπως επίσης και στους εργαζόμενους στα 8μηνα δήμων.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προγραμματίσει για σήμερα περιοδείες σε μια σειρά μεγάλα πολυκαταστήματα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) οργανώνει εξορμήσεις σήμερα στο ΝΥΜΑ ΟΤΕ και αύριο Παρασκευή στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Στο Περιστέρι, προγραμματίζονται περιοδείες από σωματεία από τους κλάδους Βιομηχανίας - Τροφίμων - ΟΤΑ - Φαρμάκου - ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org