Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
Απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς καμία καθυστέρηση, απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων για νυχτερινή - εξαιρέσιμη (αργίες) και υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων, για το Μάη και τον Ιούνη του 2017. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν ξαναμείνει απλήρωτοι σε νυχτερινά εξαιρέσιμα και υπερωρίες το 2011, τα οποία δεν έπαψαν ακόμα και σήμερα να διεκδικούν.

Η ανησυχία των εργαζομένων είναι ότι «όπως η τότε κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι τους άφησαν απλήρωτους, έτσι θα πράξει και η σημερινή. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η ελλιπής χρηματοδότηση για την αποζημίωση της νυχτερινής εξαιρέσιμης και υπερωριακής εργασίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι που δουλεύουν και σε άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, όπως σε Ρόδο, Κω και Λήμνο.

Την επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμηνύοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται χωρίς αμοιβή και απαιτούν: Να πιστωθούν τώρα στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των μηνών Μάη - Ιούνη. Αύξηση της χρηματοδότησης για την υποχρεωτική νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ