Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση αύριο στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Υγείας, με σοβαρές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 8.30 π.μ. στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι νοσηλευτές θα απέχουν από τη διαδικασία της διάλυσης και παρασκευής χημειοθεραπειών, ενώ στη Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει μετά την 4ωρη στάση εργασίας θα συζητηθεί η λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι νοσηλευτές του «Θεαγενείου» εδώ και πάνω από ένα χρόνο αναδεικνύουν το πρόβλημα των χημειοθεραπειών και διεκδικούν τη λύση του με την ίδρυση Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου. Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο σημειώνει ότι «οι υγειονομικοί είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα των καρκινοπαθών, αυτήν την πολύ ευάλωτη ομάδα συνανθρώπων μας, που δικαιούνται τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας, καθώς η επιστήμη έχει κάνει άλματα».

Λεγιονέλλα στο «Παπαγεωργίου»

Στο μεταξύ, το μικρόβιο λεγιονέλλα ανιχνεύτηκε στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρόβιο εντοπίστηκε στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου. Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ενημέρωσε στις 29/8 για την ανίχνευση του μικροβίου και τη λήψη μέτρων για την προφύλαξη των ασθενών.

Παρέμβαση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπήρξε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Με έγγραφη παραγγελία του προς την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για τη διαπίστωση αυτεπάγγελτα διωκόμενων αξιόποινων πράξεων. Οπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, όπως επίσης οποιαδήποτε υγειονομική παράβαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ