Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΓΔΜ
Προσβλέπει στις σχέσεις «καλής γειτονίας»

ΣΚΟΠΙΑ.--

Μία «θετική» εικόνα διακυβέρνησης των πρώτων 100 ημερών από τη συγκρότηση της κυβέρνησής του στα Σκόπια παρουσίασε προχτές ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για την ενίσχυση ξένων και ντόπιων μονοπωλίων, την υποτιθέμενη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, την ενίσχυση της διαφάνειας και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ισχυρίστηκε ότι θα συνεχίζει να εργάζεται για τη «βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας», αναφέροντας ως παράδειγμα τη Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου στα Σκόπια από τους πρωθυπουργούς αμφοτέρων των χωρών. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνησή του είναι προσανατολισμένη στην «επίλυση προβλημάτων» και ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ» των Σκοπίων μετέδωσε πως ο Ζ. Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της ονομασίας, εκτίμησε ότι σήμερα υπάρχουν «μεγαλύτερες προοπτικές» για την επίλυση του ζητήματος «λόγω των φιλικών σχέσεων» που δημιουργήθηκαν με την Ελλάδα. Εξέφρασε, ακόμη, την πεποίθηση ότι με τη μεσολάβηση του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ για την επίλυση της διένεξης ΠΓΔΜ - Ελλάδας, Μάθιου Νίμιτς, «θα υπάρξουν τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο νέες λύσεις για την εξέταση του θέματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ