Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για να αποτελέσει σταθμό στην άνοδο των αγώνων

Με κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, με στόχους πάλης και αιτήματα που ανοίγουν το δρόμο της σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντά του, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα, αγροτικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9/9, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Με σύνθημα «Η "ανάπτυξή" τους τσακίζει τη ζωή μας - Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», στόχος είναι το συλλαλητήριο του Σαββάτου, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, να δώσει δυνατή εργατική - λαϊκή απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, να αποτελέσει σταθμό στην παραπέρα άνοδο των αγώνων.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ (με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Κινητοποίηση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο συλλαλητήριο

Καθημερινά στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, οι ταξικές δυνάμεις, με πολύμορφες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, μεταφέρουν το αγωνιστικό κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό. Καλούν σε οργάνωση της πάλης παντού, απευθύνουν κάλεσμα η λαϊκή δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε συμμετοχή στον αγώνα.

Χτες το πρωί, στο πλαίσιο αυτής της πολύμορφης δράσης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κινητοποίηση - μαζική εξόρμηση έξω από το κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ άπλωσαν στην πρόσοψη του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ γιγαντοπανό που προπαγάνδιζε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και το κεντρικό του σύνθημα.

Το γιγαντοπανό που κρέμασαν χτες ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης στην πρόσοψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ
Το γιγαντοπανό που κρέμασαν χτες ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης στην πρόσοψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ
Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με τα συνθήματά τους να δημιουργούν μαχητικό κλίμα. Κάλεσαν τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να μη δεχτούν νέες περικοπές στις συντάξεις, να διεκδικήσουν ό,τι τους αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα, να έχουν δωρεάν φάρμακα και αναβαθμισμένες παροχές Υγείας, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί - αντισυνταξιουχικοί νόμοι και να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων καταλήστεψαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Συνεχείς περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς

Ταυτόχρονα, από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, και χτες, συνεχίστηκαν οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, καταστήματα και υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε η απογευματινή παρέμβαση - πικετοφορία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού σε πιάτσες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η βραδινή εξόρμηση σε επισιτιστικές αλυσίδες της οδού Αγίου Δημητρίου.

Επίσης η περιοδεία στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αρνητικές εξελίξεις που σηματοδοτεί η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Μέσα στην τρίτη βδομάδα του Σεπτέμβρη αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για τη μεταβίβαση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ στην κοινοπραξία DIEP - «Terminal Link» - «Belterra», η οποία εκτιμάται ότι θα σταλεί προς κύρωση στη Βουλή στα τέλη Νοέμβρη.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης μπροστά στο συλλαλητήριο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης μπροστά στο συλλαλητήριο
Προσκλητήριο αγωνιστικού ξεσηκωμού απηύθυναν και τα στελέχη του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού, που χτες περιόδευσαν και συζήτησαν για τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «ΟΧΟΝΟΣ» και «ΜΥΘΟΣ». Τα στελέχη του Σωματείου μίλησαν και με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «ΕΔΕΣΜΑ» και «ΩΝΑΣΗΣ», παρά τα εμπόδια που επιχείρησε να βάλει η εργοδοσία, απαγορεύοντας την είσοδό τους. Στη «ΖΑΝΑΕ», ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου (εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ) ανέλαβε, μάταια, να παίξει το ρόλο της εργοδοσίας και να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με το κλαδικό σωματείο.

Σε περιοδείες σε επιχειρήσεις του Μετάλλου, αναδείχθηκε η αγωνία των εργαζομένων, που βιώνουν την πολύμηνη απλήρωτη εργασία, αλλά και η απόφαση πολλών από αυτούς να μπουν στον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη (31/8/2018)
Αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση και τα απατηλά «περιτυλίγματα» (30/8/2017)
Στο «φουλ» οι μηχανές για το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (1/9/2015)
Την Τετάρτη η πλατιά σύσκεψη (17/8/2007)
Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους (29/6/2005)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org