Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Στην γκιλοτίνα της «δημοσιονομικής κατάστασης» η Υγεία του λαού

Απαντώντας σε Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, ο Π. Πολάκης κάλεσε το λαό να υποταχθεί στην πολιτική που τον πετσοκόβει για να πιάνονται οι «δημοσιονομικοί» στόχοι του κεφαλαίου

Σαφές μήνυμα στις εργατικές - λαϊκές οικογένειές ότι η υγεία τους θα συνεχίσει να θυσιάζεται στο βωμό της «δημοσιονομικής κατάστασης», δηλαδή στο βωμό της πολιτικής που πετσοκόβει κρατικά κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών για να ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Λήμνου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την υπολειτουργία του νοσοκομείου λόγω της συνεχούς υποχρηματοδότησης της Υγείας από την κυβερνητική πολιτική, σε σημείο ώστε 1 στις 3 θέσεις που προβλέπει ακόμα και αυτός ο πεπαλαιωμένος και πλήρως αναντίστοιχος με τις σημερινές ανάγκες Οργανισμός του, να μένει κενή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Στ. Τάσσος, «τον Ιούνιο του 2017, από τις 239 οργανικές θέσεις συνολικά του προσωπικού που προβλέπει ο Οργανισμός του νοσοκομείου, είναι καλυμμένες οι 166. Δηλαδή υπάρχουν 73 κενές οργανικές θέσεις και 15 κενές λειτουργικές θέσεις, δηλαδή θέσεις που είναι προσωπικό που έχει αποσπαστεί σε άλλους φορείς». Επιπρόσθετα, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει και την καθυστέρηση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο βουλευτής ζήτησε την κάλυψη των κενών με μόνιμους εργαζόμενους, αναβάθμιση του Οργανισμού, «αξιόλογα κίνητρα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι γιατροί για τις θέσεις του νοσοκομείου και κυρίως οικονομικά κίνητρα», απόδοση των καθυστερούμενων κονδυλίων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο Π. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι «τα έχουμε ικανοποιήσει αυτά που ζητάτε στο μέτρο των δυνατοτήτων, στο μέτρο που μας επιτρέπει και η γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση», κάτι που σημαίνει βέβαια ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων και των νησιωτών. Μάλιστα, ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο που θέλει το λαό να ρίχνει τις απαιτήσεις του στο πάτωμα, ο αναπληρωτής υπουργός προέτρεψε τον βουλευτή του ΚΚΕ να δει πόσα ήταν τα κενά πριν το 2015...

Για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΣΥΚΑΣ στο Νοσοκομείο Λάρισας

Αμέσως μετά, ο αναπληρωτής υπουργός, Π. Πολάκης, απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, σχετικά με τους 12 απλήρωτους εργαζόμενους στη «ΣΥΚΑΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ ΕΕ», η οποία έχει αναλάβει το έργο της συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών μηχανημάτων του Νοσοκομείου Λάρισας.

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους τουλάχιστον 200.000 ευρώ από μισθούς 6 ετών, καθώς τους πλήρωνε με μικροποσά, ως έναντι. Και δεν έφτανε αυτό, τώρα τους άφησε και απλήρωτους για 3 μήνες. Το πρόσχημα της εταιρείας είναι ότι δεν πληρώνει το νοσοκομείο. Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να αναφερθούν οι ενέργειες του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε μία υπηρεσία που είναι άκρως απαραίτητη για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Απαίτησε να εξασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους σε περίπτωση απόλυσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανέφερε ότι έχει κοπεί το ένταλμα και πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Απέρριψε, ωστόσο, κάθε κουβέντα για μονιμοποίηση των εργαζομένων και αντιπρότεινε ή ατομικές συμβάσεις ή ως «ενδιάμεση» λύση να εμφανίζονται οι εργαζόμενοι συμβεβλημένοι με το νοσοκομείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας(2019-01-29 00:00:00.0)
Αποστομωτική απάντηση στα καραμπινάτα κυβερνητικά ψέματα(2018-07-18 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας(2018-06-26 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην εργασιακή ομηρία και την απληρωσιά(2018-03-06 00:00:00.0)
Αιμοδότες...(2018-02-28 00:00:00.0)
«Εικονική πραγματικότητα» οι ελλείψεις στα νοσοκομεία(2016-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ