Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Με «πρωτοβουλίες» για πιο ενεργό ρόλο σε επικίνδυνα σχέδια

Οι «πρωτοβουλίες» που αναλαμβάνει η ελληνική αστική τάξη, μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας, για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αναδείχτηκαν χτες κατά την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας στο υπουργείο Αμυνας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Π. Καμμένο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις διμερείς επαφές δόθηκε έμφαση στη γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και στην ανάγκη επίτευξης ευρύτερων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συναφών προβλημάτων που ανακύπτουν.

Σε ένα τέτοιο φόντο, ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέδειξε τις πρωτοβουλίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την «προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής». Στάθηκε επίσης στη «σκοπιμότητα συνέχισης και γεωγραφικής διεύρυνσης της συμμαχικής επιχείρησης (σ.σ. του ΝΑΤΟ) ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο καθώς και τη συμβολή των Νορβηγών ειδικών στη δύναμη της FRONTEX, η οποία επιχειρεί στο Αιγαίο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα «δυνατά χαρτιά» της ελληνικής εμπλοκής στους ανταγωνισμούς, δηλαδή στις δυνατότητες της Σούδας για «παροχή υπηρεσιών σε αεροναυτικές μονάδες της συμμαχίας» (βλ. ΝΑΤΟ), αλλά και στις «δυνατότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στη θαλάσσια ασφάλεια επ' ωφελεία τόσο κρατών - μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νορβηγός αρχηγός μεταβαίνει μαζί με τον Ελληνα ομόλογό του στην Κρήτη, όπου επισκέπτεται: Το Ναύσταθμο Κρήτης, Την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις αποστολές που αναλαμβάνει, καθώς «και τη συνδρομή που παρέχει στην εκπλήρωση διεθνών αμυντικών υποχρεώσεων της Ελλάδας», όπως λέγεται από το ΓΕΕΘΑ. Τέλος, θα βρεθεί στο ΝΑΤΟικό ΚΕΝΑΠ, όπου «θα ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχολεία που αναπτύσσει ως πιστοποιημένη ΝΑΤΟική εκπαιδευτική οντότητα», όπως τονίζουν από το ΓΕΕΘΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»(2023-12-05 00:00:00.0)
Βαθαίνει η εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια(2018-10-30 00:00:00.0)
«Εμβάθυνση» σχεδιασμών και κινδύνων...(2017-07-11 00:00:00.0)
Σχεδιάζει την επόμενη φάση «επιχειρήσεων ασφάλειας» στη θάλασσα...(2017-06-02 00:00:00.0)
Σε πλήρη ενεργοποίηση για ιμπεριαλιστική πολεμική προετοιμασία(2014-03-29 00:00:00.0)
Σε πλήρη ενεργοποίηση για ιμπεριαλιστική πολεμική προετοιμασία(2014-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ