Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καταργηθεί το χρηματικό αντίτιμο στις εξετάσεις των ΙΕΚ

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Να σταματήσει η ισχύς του αναγκαστικού χρηματικού αντιτίμου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ ζητά το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ, ώστε να βγάλουν σε πέρας τις σπουδές τους, είναι μεγάλες. Καλούνται να κάνουν μάθημα χωρίς βιβλία, να παρακολουθήσουν εργαστήρια δίχως επαρκή εργαστηριακό εξοπλισμό και στο τέλος να πραγματοποιήσουν - απλήρωτοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους - την εξάμηνη πρακτική άσκηση. Εκατοντάδες σπουδαστές των ΙΕΚ περίμεναν την πραγματοποίηση των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΠΕΠ, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και με επίσημο τρόπο τις γνώσεις τους από τα δύο χρόνια σπουδών τους και το ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Επειτα από τα παραπάνω και από χρόνια καθυστέρησης πραγματοποίησης των εξετάσεων, οι σπουδαστές των ΙΕΚ καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνολικά 100 ευρώ (50 ευρώ για τη θεωρητική και 50 ευρώ για την πρακτική εξέταση), ώστε να μπορέσουν να έχουν δικαίωμα στην εξέταση. Προσθέτοντας, έτσι, άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, στην προσπάθεια να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Επισημαίνοντας τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Τάσσος, που υπογράφει την Επίκαιρη Ερώτηση, ζητά από τον υπουργό Παιδείας μέτρα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των σπουδαστών των ΙΕΚ, ώστε να σταματήσει η ισχύς του αναγκαστικού χρηματικού αντιτίμου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις της Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση από σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ (9/6/2017)
Δικαίωμα η επαγγελματική εκπαίδευση (17/10/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org