Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΒ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Καρφώνουμε» ενάντια στο φασισμό

Οι Οργανώσεις Βάσης Σεπολίων της ΚΝΕ καταγγέλλουν το βανδαλισμό από φασίστες σε γκράφιτι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που υπήρχε στη γειτονιά του, σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στα Σεπόλια.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ΟΒ της ΚΝΕ αναφέρουν: «Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έδειξαν για άλλη μία φορά το μίσος τους και την απέχθειά τους απέναντι σε οποιονδήποτε δεν μοιάζει με τα μούτρα τους. Σχεδίασαν ακροδεξιά σύμβολα και έγραψαν συνθήματα στο γήπεδο του Τρίτωνα, πάνω στο γκράφιτι.

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια τον αποκαλούσαν "χιμπατζή" απλά και μόνο επειδή δεν κατάγεται από την Ελλάδα και έχει διαφορετικό χρώμα. Είναι οι ίδιοι που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται οργανωμένα σε μετανάστες και πρόσφυγες στις γειτονιές και σε χώρους δουλειάς. Αυτοί που σαν πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος της εκμετάλλευσης επιτίθενται και σε όποιον δεν σκύβει το κεφάλι, σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα που υπερασπίζονται με λύσσα. Αυτοί που διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία. Σαν γνήσια τσιράκια των αφεντικών, αγωνιούν για τα κέρδη τους και θέλουν να σπείρουν το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να μη βλέπουν πως το συμφέρον τους είναι να παλέψουν μαζί, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, για μια ζωή με δικαιώματα.

Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας, τα γήπεδα που αθλούμαστε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χύνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο. Σβήνουμε τα φασιστικά σύμβολα παντού. Απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας.

Οι χρυσαυγίτες είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά. Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ