Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αύριο στην Ολομέλεια τα «ψευτο-μερεμέτια»... πριν το νέο γύρο αντεργατικής κλιμάκωσης

«Σύννεφο» πήγε και χτες στη Βουλή ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στους εργαζόμενους ότι τάχα υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις», στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χτες στην Επιτροπή και αύριο, Τετάρτη, εισάγεται στην Ολομέλεια.

Προκλητικοί ισχυρισμοί από την κυβέρνηση

Η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, διαφημίζοντας το νομοσχέδιο... λίγο πριν από το νέο γύρο κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης, επιδίωξε να καλλιεργήσει διάφορες αυταπάτες, όπως ότι «αυτήν ακριβώς τη στιγμή πάμε να παρέμβουμε στις εργασιακές σχέσεις για να βάλουμε από την πλευρά μας θεμέλια ώστε να μη γυρίσουμε σε μια ανάπτυξη που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, που όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες και βασίστηκε στη συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, πάμε να βάλουμε κάποια θεμέλια για να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυναμική που αναπτύσσεται, προκειμένου να έχουμε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Εκεί στοχεύουμε όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»!

Απευθυνόμενη μάλιστα στους βουλευτές του ΚΚΕ, επειδή ήταν το μόνο κόμμα που αποκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης, τους κάλεσε να απαντήσουν «εάν καθεμία από αυτές τις ρυθμίσεις βοηθά ή δεν βοηθά τον εργαζόμενο».

Διατηρείτε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων και προσθέτετε όσα δεν μπορούσαν!

Δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υπογράμμισε ότι αποτελεί πρόκληση να κάνει λόγο η κυβέρνηση για προστασία των εργαζομένων αφού πρώτα ενίσχυσε με μία σειρά αντεργατικών μέτρων (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, «διευκολύνσεις» στα «δουλεμπορικά» γραφεία κ.λπ.) τον εργασιακό μεσαίωνα που διαμόρφωσαν σε βάρος της εργατικής τάξης οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου και τώρα ετοιμάζεται για την επόμενη επίθεση ενόψει της 3ης «αξιολόγησης». Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης, τόνισε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πλήξει ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και «να προχωρήσει στην κωδικοποίηση του Εργατικού Δικαίου. Ερχεται, δηλαδή, να μονιμοποιήσει, να σταθεροποιήσει όλες τις "άγριες" ανατροπές, για να θωρακίσει παραπέρα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας! Θα το φέρει τον επόμενο χρόνο».

«Η εργατική τάξη», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, «έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται μια άγρια επίθεση από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις. Κύριος στόχος είναι η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Αυτή την πολιτική υπηρετείτε. Σας καταγγέλλουμε ότι αυτήν την περίοδο της διακυβέρνησης, κάνατε τη βρώμικη δουλειά, μιας και νομοθετήσατε όσα δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι. Καταγγέλλετε τους προηγούμενους για όσα νομοθέτησαν, όμως εσείς διατηρείτε τα πάντα. Ούτε ένα κόμμα δεν έχετε αλλάξει. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", λέει ο λαός. Να κάνετε δεκτή την πρόταση νόμου των 513 συνδικαλιστικών οργανώσεων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων, του επιδόματος ανεργίας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργησης των "ελαστικών" μορφών" (...) Εχετε άλλη πολιτική; Ορίστε, εδώ είσαστε. Κυβέρνηση είσαστε. Εφαρμόστε την. Πείτε στο λαό ότι όντως με τη νομοθετική ρύθμιση εμείς καταργούμε αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι "κακοί". Μη λέτε ότι αυτά τα "μερεμέτια" που φέρνετε θα αντιμετωπίσουν αυτά ή θα προστατέψουν τους εργαζόμενους».

Ο Χρ. Κατσώτης απαίτησε να γίνουν δεκτές οι 4 τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, ενώ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι οι όποιες ρυθμίσεις στον καπιταλισμό είναι αβέβαιες. Οριστικές θα γίνουν αν τα κλειδιά της οικονομίας, της εξουσίας έρθουν στα χέρια των εργαζομένων. «Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους νέους, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας του καπιταλισμού», ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ψηφίσουν μαζί τα νέα αντεργατικά μέτρα

Χαρακτηριστική εξάλλου για το πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενισχύει συνεχώς το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το πώς στα κρίσιμα για το κεφάλαιο «πάνε περίπατο» οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, είναι η... πρεμούρα της ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ετσι, χτες, ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, απευθυνόμενος στον Χρ. Κατσώτη, είπε ότι «εκτός από το ζήτημα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και την κωδικοποίηση απλούστευσης της εργατικής νομοθεσίας, και αυτή θα την ψηφίσουμε μαζί με την κυβέρνηση. Σας το λέω από τώρα για να ξεκαθαρίσουμε, γιατί δεν θέλω να έχετε καμία απορία για το τι θα κάνουμε εμείς». Αναφορά για την οποία βέβαια δεν υπήρξε... κανένα σχόλιο από την υπουργό και τη «φιλεργατική» κυβέρνησή της...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα παραδίδοντας την Επικουρική Ασφάλιση στους ομίλους(2021-09-02 00:00:00.0)
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια(2021-06-17 00:00:00.0)
Απατηλό «φιλεργατικό» προφίλ με ατόφια και ενισχυμένη την καρδιά του προβλήματος(2018-07-03 00:00:00.0)
Ο «φερετζές» της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής(2017-09-07 00:00:00.0)
«Φιλεργατική» προβιά πριν από το νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης(2017-09-01 00:00:00.0)
Αοριστολογίες της κυβέρνησης σε Ερώτηση του ΚΚΕ(2017-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ