Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι»

«Με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που εργάζονται με "μπλοκάκι" προτίθεται να επιβραβεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τους εργοδότες που επί σειρά ετών αξιοποιούσαν την πρακτική της συγκεκαλυμμένης μισθωτής εργασίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει επίσης:

«Οι εργαζόμενοι με "μπλοκάκι", πέραν της γενικευμένης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που εξαπολύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, σηκώνουν στην πλάτη τους τα βάρη των ασφαλιστικών εισφορών, στερούνται οποιουδήποτε δικαιώματος, π.χ. σε επιδόματα ή σε άδειες με αποδοχές, ασθενείας ή μητρότητας, ενώ από τη μια μέρα στην άλλη απολύονται χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση. Στο όνομα της προστασίας τους από την εργασιακή ζούγκλα, που τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες διαμόρφωσαν και διαιωνίζουν, δίνεται ακόμη μία προκλητική ενίσχυση στους επιχειρηματικούς ομίλους, απαλλάσσοντάς τους από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, αν επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με "μπλοκάκι" σε μισθωτό εργαζόμενο».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με βάση τα παραπάνω, απευθύνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το παρακάτω ερώτημα:

«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή για το γεγονός ότι η εργοδοτική εισφορά μετατίθεται από την εργοδοσία στις πλάτες των φορολογουμένων και των ίδιων των εργαζομένων - που υποτίθεται ότι δήθεν ωφελεί - την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους και η φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων κλιμακώνεται χωρίς τέλος;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμασμένο όπλο της εργοδοσίας με την κάλυψη του αστικού κράτους(2018-12-29 00:00:00.0)
Τα ψέματα της κυβέρνησης και η πραγματικότητα...(2017-07-19 00:00:00.0)
Δίχως τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου(2017-05-12 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων με «μπλοκάκι»(2017-03-14 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι»(2017-02-09 00:00:00.0)
Οι παρεμβάσεις στην εκδήλωση(2016-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ