Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτεί την απρόσκοπτη λειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου στη Ζώνη

Τα εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα οποία συνεχίζουν να μπαίνουν και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατήγγειλε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, με παρέμβασή της στο υπουργείο, την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, παρά το πάγιο αίτημα του Συνδικάτου για λειτουργία των Επιτροπών όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το υπουργείο Εργασίας επιμένει σε μόλις 5 ελέγχους το μήνα. Επιπρόσθετα, τον περασμένο Ιούνη τροποποίησε τον τρόπο διορισμού των μελών των Επιτροπών, προβλέποντας ότι πλέον ορίζονται ως μέλη ονομαστικά ο διοικητής και υποδιοικητής του κάθε λιμενικού τμήματος (ενώ αυτό που ίσχυε ήταν ο διορισμός του εκάστοτε διοικητή και του νόμιμου αντικαταστάτη του, μόνο με την ιδιότητά τους). Το Συνδικάτο από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ότι με τον τρόπο αυτόν μπλοκάρεται η απρόσκοπτη λειτουργία των Επιτροπών, αφού τα άτομα αυτά ανά διαστήματα μετατίθενται και θα πρέπει κάθε φορά να ορίζεται νέος εκπρόσωπος.

Τα ζητήματα αυτά είχε θέσει αναλυτικά το Συνδικάτο και με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας στις 17 Ιούλη. Στη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου την περασμένη Τρίτη, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι έγινε συνεννόηση με το Γραφείο της υπουργού και πως την επομένη θα υπογραφόταν η διορθωτική απόφαση. Ωστόσο, μέχρι και χτες, δηλαδή 4 μέρες μετά, οι εργαζόμενοι είναι στο «περίμενε» και οι Επιτροπές στον «πάγο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει υποχρεωτική η σύμβαση απαίτησαν ξανά οι μεταλλεργάτες(6/11/2021)
Με καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις δίνουν απάντηση στα αντεργατικά μέτρα(18/4/2020)
Ανακάλεσε την απαγόρευση εργασιών στο πλοίο με τον αμίαντο(23/1/2018)
Υπογράφτηκε Συλλογική Σύμβαση μετά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων(12/11/2017)
Επαναλειτουργία τώρα των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου στους χώρους δουλειάς(23/11/2011)
Με επιτροπές δε λύνεται το πρόβλημα(24/6/2004)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org