Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της

Κάλεσμα να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων - Ξενοδοχείων Ναυπλίου, στις 4 - 6 Σεπτέμβρη απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η ΔΑΣ. Το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές του σωματείου.

Στην εκλογική διακήρυξή της, η ΔΑΣ τονίζει ότι «το σωματείο μας με ευθύνη της διοίκησής του δεν προετοίμασε τους εργαζόμενους του κλάδου» απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Οπως σημειώνει, «αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η στάση της μπροστά στην απεργία στον κλάδο στις 20 Ιουλίου που ούτε καν συνεδρίασε. Ταυτόχρονα βάζει εμπόδια ακόμα και για απλά ζητήματα ενός σωματείου όπως η εγγραφή νέων μελών (...) Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του ΔΣ, ενώ το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προετοιμασία των εκλογών του σωματείου και η οργάνωση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για την οποία μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν υπήρχε ενημέρωση».

Και προσθέτει: «Θεωρούμε σημαντικό επομένως να γίνει προσπάθεια αλλαγής αυτής της κατάστασης, προσπάθεια να ζωντανέψει το σωματείο μας προς όφελος των εργατών και του ταξικού κινήματος, προσπάθεια που περνά και μέσα από την ανάδειξη εκπροσώπων - αγωνιστών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που υπερασπίζονται σταθερά τους εργαζόμενους και δεν συμβιβάζονται με την εργοδοσία και τους αντεργατικούς νόμους. (...) Γιατί εμείς θέλουμε σωματεία ταξικά, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι της εργοδοσίας (...) Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να αλλάξουμε την κατάσταση μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας».

Την απερχόμενη διοίκηση του συγκεκριμένου Σωματείου καταγγέλλει και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων (στη δράση της στηρίχτηκε η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ), σημειώνοντας ότι μπροστά στις αρχαιρεσίες «το ΔΣ είχε αποφασίσει διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 28/8 (...). Αντ' αυτού πραγματοποιήθηκε μόνο εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής χωρίς να γίνει Γενική Συνέλευση που θα έκανε απολογισμό και θα κατέληγε στους υποψήφιους για την Εφορευτική Επιτροπή και στην εκλογή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ