Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νέος γύρος εμπαιγμού σε βάρος των συμβασιούχων

Την απειλή της απληρωσιάς αντιμετωπίζουν ξανά οι συμβασιούχοι στους δήμους, καθώς σε μια σειρά δήμους οι αρμόδιοι Επίτροποι δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμής των μισθών τους, ενώ άλλες φορές οι ίδιοι Επίτροποι τη μια βδομάδα είναι αρνητικοί και την άλλη θετικοί. Μέχρι χτες, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν υπέγραφαν εντάλματα πληρωμής σε δήμους της Ανατολικής Αττικής, στην Πάρο, στη Σπάρτη και αλλού.

Ακόμα, ένταλμα πληρωμής δεν υπογράφει η Επίτροπος για τους συμβασιούχους στον δήμο Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα αυτό προέκυψε προχτές και ενώ είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Στη συνέλευση, αποφασίστηκε να αναδείξουν το ζήτημα καταρχάς με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Γενικότερα η εξέλιξη δείχνει ότι οι συμβασιούχοι και το δικαίωμα για δουλειά γίνονται ξανά αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές και τα διάφορα κρατικά όργανα, αφού, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις και τις συγκυριακές θέσεις τους όλοι τους προωθούν και εφαρμόζουν τις ελαστικές και «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας, διαιωνίζοντας την ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.

Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά τα ταξικά συνδικάτα και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που προβάλλουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός απαιτεί την κοινή δράση όλων των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ