Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Οι ηρωικές συνοικίες μας έχουν ζωντανές μνήμες

Τις αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία καταδικάζουν οι δύο δήμαρχοι

Την προκλητική και ανιστόρητη προπαγάνδα εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμού καταδικάζουν, με κοινή τους ανακοίνωση, οι δήμαρχοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου, Ηλίας Σταμέλος και Μιχάλης Σελέκος αντίστοιχα, με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα της εσθονικής προεδρίας στο Ταλίν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Στην Καισαριανή και το Χαϊδάρι, τις ηρωικές συνοικίες που το χώμα τους ποτίστηκε με το αίμα και το όραμα αυτών που πάλεψαν τους φασίστες και κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια έχουν ζωντανές μνήμες από την προσφορά των κομμουνιστών και τη βαρβαρότητα των ναζί, ο λαϊκός κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί πού στοχεύει αυτή η προπαγάνδα, σε μια εποχή που δίνει άγρια μάχη για την επιβίωση.

Νωπά είναι ακόμα τα εγκλήματα του φασισμού. Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχουν βαφτεί με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών, με κορυφαία στιγμή την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών. Είναι σαφές ποιοι ήταν οι κατακτητές, οι ψυχροί δολοφόνοι και ποιοι πάλευαν για τη λευτεριά αυτού του τόπου. Είναι προκλητικό να εξισώνεις τον θύτη με το θύμα, τους φασίστες με τους κομμουνιστές.

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υποκριτική και ανέξοδη. Δεν μπορεί να καταδικάζεις στα λόγια το φασισμό, αλλά να συμμετέχεις στα μεγάλα τραπέζια της ΕΕ, να συνομιλείς και να συνδιαμορφώνεις τη μοίρα των ευρωπαϊκών λαών με νεοφασιστικές ηγεσίες που πίνουν νερό στο όνομα του Χίτλερ ή που βλέπουν τους μετανάστες ως μιάσματα.

Η ΕΕ συστηματικά επιδιώκει την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, θέλοντας να αμαυρώσει τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα και αποτέλεσε το μοναδικό δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την ανεργία, με δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία κ.ά. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η προπαγάνδα εντείνεται κάθε φορά που οξύνονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, στοχεύοντας τη λαϊκή συνείδηση που πρέπει να δέχεται με μοιρολατρία την εκμετάλλευση ως μονόδρομο, αφού δεν θα βλέπει άλλο δρόμο.

Η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό συνιστά αθώωση του φασισμού, χτύπημα της μόνης ελπίδας που έχουν οι λαοί για μια άλλη κοινωνία, που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org