Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μεγάλη απεργία σε εργοστάσιο της «Volkswagen»

Η «Volkswagen» διεκδικεί ενίσχυση του μεριδίου της στη διεθνή αγορά, εντείνοντας και την αντεργατική επίθεση

Copyright 2016 The Associated

Η «Volkswagen» διεκδικεί ενίσχυση του μεριδίου της στη διεθνή αγορά, εντείνοντας και την αντεργατική επίθεση
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Volkswagen» στην Παλμέλα της Πορτογαλίας «παρέλυσε» προχτές από τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία που οργάνωσαν ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για υποχρεωτική εργασία το Σάββατο για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα που κάλεσαν στην 24ωρη απεργία, «η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, η παραγωγή του εργοστασίου σταμάτησε εντελώς», ενώ οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του εργοστασίου «Autoeuropa», που βρίσκεται σε περιοχή περίπου 30 χλμ. νότια της Λισαβόνας. Αστικά ειδησεογραφικά πρακτορεία σημείωναν ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο αυτό, όπου εργάζονται περίπου 3.500 άνθρωποι, δεν έχει σταματήσει ποτέ από το άνοιγμα του εργοστασίου το 1995, παρά μόνο σε γενικές απεργίες.

Η απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να καταστεί υποχρεωτική η εργασία το Σάββατο για δύο χρόνια ελήφθη προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου μοντέλου της «Volkswagen» (T-Roc), το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται το 2018.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ