Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6.30 μ.μ., στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «για να διατρανώσουμε», όπως τονίζει, «μαζί με τους συμμάχους μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την αγωνιστική μας αντίσταση στη νέα λεηλασία σε βάρος μας που προωθούν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπογραμμίζει τα εξής:

«Κανένας μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να "τσιμπήσει" στην κυβερνητική προπαγάνδα περί "εξόδου από τα μνημόνια" και "δίκαιης ανάπτυξης". Αυτή η "δίκαιη ανάπτυξη" στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η "δίκαιη ανάπτυξη" θα είναι "μια από τα ίδια και χειρότερα". Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα λίγα χέρια μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Αγρότες - κτηνοτρόφοι,

Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στόχο έχουμε να βάλουμε κάποιο φρένο στην ΚΑΠ της ΕΕ και στη γενικότερη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σ' ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό από τον σημερινό τρόπο ανάπτυξης στη χώρα μας, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, παραγωγή επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, καθώς και πρώτων υλών για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Σε αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο και με αυτήν την προοπτική θα συνεχίσει να βαδίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αγρότες - κτηνοτρόφοι,

Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, που μπορεί ν' αποτελέσει την αφετηρία νέων, ακόμα πιο αποφασιστικών και μαζικών, λαϊκών αγώνων, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τον αγώνα στα μπλόκα για τα δίκαια αιτήματά τους (5/2/2019)
Οργανώνουν τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (2/2/2018)
Διαδηλώνουν μαζικά αύριο στη Θεσσαλονίκη (2/2/2018)
Διαδηλώνουν μαζικά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Φλεβάρη (1/2/2018)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη (31/1/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org