Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας

Τέτοιες εικόνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε Μενίδι και Φυλή όταν βρέχει...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

Τέτοιες εικόνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε Μενίδι και Φυλή όταν βρέχει...
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, με αφορμή το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, δεδομένου ότι ενόψει φθινοπώρου υπάρχουν φόβοι ότι θα επαναληφθούν πλημμύρες που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν τεράστιες ζημιές σε λαϊκά σπίτια.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Το ΚΚΕ από τις 14 Ιουνίου είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, για το μεγάλο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Αχαρνών, όπου τους χειμερινούς μήνες η καταστροφή λαϊκών περιουσιών που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες για να θωρακιστεί η περιοχή και να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Στην απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται αναφορά σε δύο έγγραφα με σχετικές μελέτες από την Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σκουρλέτης, δεν δεσμεύονται για κανένα μέτρο ώστε ο λαός και η νεολαία της περιοχής να μη βιώσουν πάλι την κόλαση που βιώνουν κάθε χειμώνα.

Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει στον ίδιο δρόμο στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και δεν προχωράει άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα, διότι αυτά δεν διασφαλίζουν τα κέρδη που επιζητούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Και από αυτό το σοβαρό ζήτημα, οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής μπορούν αβίαστα να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και η κερδοφορία του κεφαλαίου όχι μόνο δεν πάνε μαζί, αλλά αντίθετα το ένα προϋποθέτει το τσάκισμα του άλλου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που εκλέχτηκαν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα με τη στήριξη αυτών των κομμάτων, να αφήσουν τα μεγάλα λόγια για την καταπολέμηση της γκετοποίησης της περιοχής και του προβλήματος της εγκληματικότητας.

Η δική τους πολιτική είναι υπεύθυνη για τα λαϊκά βάσανα, για την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά ατυχήματα στο όνομα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Η δική τους πολιτική αφήνει ολόκληρες εργατικές - λαϊκές περιοχές, όπως το Μενίδι, τα Λιόσια και άλλες, χωρίς σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο, χωρίς έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Η δική τους πολιτική αντικειμενικά δίνει έδαφος στη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οξυμένα λαϊκά προβλήματα για να χύσουν το ρατσιστικό - φασιστικό τους δηλητήριο.

Ο λαός και η νεολαία με ισχυρό ΚΚΕ και συσπειρωμένοι στα σωματεία, στα συνδικάτα και τους φορείς τη περιοχής μπορούν με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και να χαράξουν το δικό τους δρόμο, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ