Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει!

Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο «Παπαστράτος» και τα Εργασιακά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει.

Ακόμα και το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία συγκαλύπτει ότι πλέον η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων μπορεί να γίνει με πολλούς νόμιμους τρόπους, αποθρασύνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία. Στην ουσία η κυβέρνηση βάζει "φωτεινούς σηματοδότες" μέσα στα καμένα της αντεργατικής λαίλαπας.

Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, και ο πρωθυπουργός σε ομιλία του - υποτίθεται - προς τους εργαζόμενους της "Philip Morris", κατέληξε να διαφημίζει την πολυεθνική επιχείρηση και τις επενδύσεις της, μαζί με τα νέα προνόμια που ετοιμάζει για το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ