Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο η συζήτηση για τη δομή του «νέου» φορέα

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη σύμπηξη ενός τρίτου πόλου αστικής διαχείρισης, με στέγαση εκεί των κομμάτων και κινήσεων από την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία. Ενα από τα βασικά ζητήματα που καλούνται να λύσουν - πέραν της εκλογής ηγεσίας - είναι και το αν θα διαλυθούν τα συμμετέχοντα στο νέο φορά κόμματα, ή θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως συνιστώσες του νέου φορά - ομπρέλα.

Το θέμα έθεσε εξ νέου χτες, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, ζητώντας να ξεκαθαριστεί άμεσα πώς θα είναι αυτός ο φορέας, επισημαίνοντας ότι δική του θέση είναι πως πρέπει να είναι ένας ενιαίος φορέας, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων.

Πρόσθεσε πως αν υπάρχουν διαφωνίες ως προς το αν θα είναι ενιαίος ή πολυκομματικός ο φορέας, η λύση είναι να αποφασίσει η βάση της κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη. «Αν δεν αποσαφηνιστούν αυτά τώρα, προβλέπω ότι την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις. Δεν θα εγγυώνται οι υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης», εκτίμησε.

Παράλληλα, μίλησε για ορισμένους, που δεν τους κατονόμασε, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μιλούν ξεκάθαρα για την ύπαρξη ενός νέου ενιαίου φορέα. «Αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση αυτές τις μέρες, αυτό που θα γίνεται θα είναι και να κρατάει κάποιος το μαγαζάκι του και να θέλει ενιαίο», πρόσθεσε.

Για το αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, είπε πως θα το ξεκαθαρίσει την ερχόμενη βδομάδα. Αύριο, πάντως, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον Γ. Μανιάτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ