Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τον αντικομμουνισμό

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς πραγματοποιούν με τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν επιθετική απάντηση στον αντικομμουνισμό που εξαπολύεται με ενορχηστρωτή την ΕΕ. Αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ, βρέθηκε στο εργοτάξιο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, στο Παγκράτι, και συζήτησε με τους οικοδόμους που εργάζονται για την κατασκευή του. Τους κάλεσε να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, καθώς η έντασή του προμηνύει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Ανάμεσα στους εργάτες που συνομίλησαν με το στέλεχος του Κόμματος ήταν και μετανάστες από χώρες όπου οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο τις κατακτήσεις που απολάμβανε εκεί η εργατική τάξη, όσο και την εκμετάλλευση που βιώνουν μετά την επικράτηση του καπιταλισμού, που έφερε φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση.

Θυμίζουμε ότι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την αντικομμουνιστική σύναξη στην Εσθονία, οι πρωταγωνιστές της οποίας έφτασαν στο σημείο να ταυτίσουν «Το Κεφάλαιο» του Κ. Μαρξ με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ "Το Κεφάλαιο" με το ναζιστικό μανιφέστο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία. (...)

Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού. (...)

Αυτή είναι "η ΕΕ που αλλάζει" του ΣΥΡΙΖΑ - και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο -, αυτή είναι "η Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί "εγκλημάτων", "σοβιετικής κατοχής", ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του "ευρωκομμουνισμού", το οποίο αποτέλεσε τον "δούρειο ίππο" της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, απ' όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ