Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ετοιμη για «όλα τα σενάρια» δηλώνει η κυβέρνηση Μαδούρο

Συνέντευξη Τύπου σε διεθνή ΜΜΕ παραχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο

Associated Press

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ παραχώρησε προχτές ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας «κινητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης προς υπεράσπιση της αλήθειας στη Βενεζουέλα», όπως ανέφερε και πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας. Με τον ίδιο στόχο, ο Μαδούρο ανακοίνωσε και μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως τη σύγκληση διεθνούς Συνόδου Κορυφής υπέρ της Βενεζουέλας.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές απειλές που την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε κατά της Βενεζουέλας, ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι «κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος προκειμένου να αποφευχθεί μια τραγωδία στη Νότια Αμερική». Επέκρινε τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει κατά της χώρας του για να «την τιμωρήσουν» και ισχυρίστηκε ότι αυτά θα αφορούν διώξεις και αποκλεισμούς πετρελαϊκών, εμπορικών και άλλων εταιρειών, αναγνωρίζοντας ότι θα προκληθούν δυσκολίες στη Βενεζουέλα.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», διαμήνυσε, μιλώντας για ένα σύνολο μέτρων που έχουν προετοιμαστεί και συζητηθεί και στη Συντακτική Συνέλευση. Θυμίζουμε ότι η Συντακτική Συνέλευση (ANC) εκλέχτηκε στις 30 Ιούλη και σε αυτή πλειοψηφούν οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος, σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, PSUV.

Αναφερόμενος στη Συνέλευση, ο Μαδούρο υποστήριξε ότι με αυτή «πλέον δεν έχουμε κανένα είδος νομικού εμποδίου, όπως μας επέβαλε το προηγούμενο αστικό Κοινοβούλιο» (σ.σ. το νομοθετικό όργανο που από το Δεκέμβρη του 2015 έλεγχαν οι δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης) αλλά και ότι «ένα από τα καθήκοντα της ANC θα είναι να συνεχίσει τη διαδικασία της οικονομικής ανάκαμψης, μαζί με τη μετα-πετρελαϊκή ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας».

Υποστήριξε επίσης ότι η ANC «αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση παραμένει στο δρόμο της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ελευθερίας», ενώ χαρακτήρισε την «Μπολιβαριανή Επανάσταση» και επανάσταση «για την ανεξαρτησία». «Είναι μια ειρηνική επανάσταση και είμαστε στη φάση της εθνικής απελευθέρωσης», είπε ακόμα.

Ενδεικτικά ήταν και όσα είπε ο Μαδούρο για τα σχέδια σύσφιξης των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν, με στόχο την ενίσχυση συμφωνιών για την εμπορική, στρατιωτική αλλά και ενεργειακή συνεργασία των δύο πλευρών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έγκαιρα έφτασαν στη Βενεζουέλα τα καλύτερα οπλικά συστήματα της Ρωσίας και, ήδη, οι άνδρες και γυναίκες και τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων χειρίζονται τα πιο σύγχρονα συστήματα που είχαν ποτέ», μιλώντας για συστήματα πυροβολικού, αεράμυνας, αλλά και πυραυλικά που έχουν ήδη φτάσει στη χώρα από τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ