Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΜΕΑ
Επιστολή Παραολυμπιονίκη για τις συνθήκες στα γήπεδα

Στις απαγορευτικές συνθήκες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες τόσο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος όσο και άλλων αθλημάτων, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις εξέδρες των περισσότερων γηπέδων, αναφέρεται με επιστολή του ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Παραολυμπιονίκης στην ξιφασκία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Στην επιστολή που εστάλη στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), ο αθλητής αναφέρεται στην απουσία δυνατότητας αυτόνομης πρόσβασης για θεατές με κινητικά προβλήματα στις εξέδρες των περισσοτέρων ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά και σταδίων της χώρας.

«Οταν οι παραολυμπιονίκες είχαμε επιστρέψει, πέρυσι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως συμβαίνει σε όλες τις εποχές, ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ως τον πολιτικό υπεύθυνο του αθλητισμού (όλοι τους δήλωναν "συγκινημένοι" από τους "νικητές της ζωής" όπως μας χαρακτήρισαν) υποσχέσεις για συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως είναι και η αυτόνομη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους... Τέτοιοι είναι και οι εξέδρες των γηπέδων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, αν και από το 2015 οι αρμόδιοι υφυπουργοί (Ορφανός, Κοντονής, Βασιλειάδης) έχουν λάβει σχετικό αίτημα και έχουν ανακοινώσει κατά καιρούς για την ύπαρξη νόμου που θα υποχρέωνε τις ομάδες σε όλα τα σπορ να καθορίσουν ένα τμήμα στην εξέδρα με δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης από τον περιβάλλοντα χώρο για θεατές καθήμενους σε αναπηρικό αμαξίδιο και με άλλες μορφές κινητικών προβλημάτων, δεν έχει γίνει τίποτα.

«...Ας γίνουν, επιτέλους, οι προσβάσιμες εξέδρες των αθλητικών εγκαταστάσεων παράδειγμα προς μίμηση για τους απρόσιτους κοινόχρηστους χώρους, που είναι ο κανόνας στον ελληνικό κοινωνικό περίγυρο!», καταλήγει η επιστολή του Παραολυμπιονίκη αθλητή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ