Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο γαλλικός κολοσσός «Total» εξαγόρασε την πετρελαϊκή (δανέζικη) εταιρεία «Moller-Maersk», μετά από μια συμφωνία που - σύμφωνα και με το «Ασοσιέτεντ Πρες» - θα αναβαθμίσει σημαντικά την παρουσία του στη Βόρεια Θάλασσα. Η διοίκηση της «Total» υποστήριξε ότι στο εξής θα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη επιχείρηση στην περιοχή, που θεωρείται η 7η σημαντικότερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Λιβάνου ανακοίνωσε πως αποτράπηκε συνωμοσία Λιβανέζου βομβιστή αυτοκτονίας που σχεδίαζε ανατίναξη αεροπλάνου της «Etihad», που θα ξεκινούσε από την Αυστραλία, πριν λίγες βδομάδες, με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Ξεπερνούν πλέον τους 500 οι νεκροί της καταστροφικής λασποπλημμύρας που έπληξε την περασμένη βδομάδα τη Σιέρα Λεόνε στη Δυτική Αφρική, καθώς οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν χτες από τα ερείπια τις σορούς πάνω από 30 ανθρώπων.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Επέστρεψε χτες στη Νιγηρία, μετά από 3,5 μήνες νοσηλείας στο Λονδίνο, ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι, διαβεβαιώνοντας ότι θα κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 62χρονος διπλωμάτης καριέρας και απερχόμενος υφυπουργός Εξωτερικών Ανατόλι Αντόνοφ διορίστηκε χτες νέος πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, στη θέση του Σεργκέι Κίσλιακ. Ο Αντόνοφ ξεκίνησε την καριέρα του το 1978, είχε διατελέσει και υφυπουργός Αμυνας και θεωρείται ειδήμων σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή χωρίς απτό αποτέλεσμα οι συνομιλίες του πρώτου γύρου με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) μεταξύ Αμερικανών, Μεξικανών και Καναδών διπλωματών. Ο επόμενος γύρος διαπραγμάτευσης ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Σεπτέμβρη στην Πόλη του Μεξικού.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Ο πιλότος ενός ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Πορτογαλία σκοτώθηκε. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, «το ελικόπτερο χτύπησε σε καλώδια υψηλής τάσης και συνετρίβη», όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε δύο στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου. Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να χαρακτηριστεί αυτή η ενέργεια τρομοκρατική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ