Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
«Εκκληση» στις ΗΠΑ για επανέναρξη «ειρηνευτικών» συνομιλιών

ΚΑΪΡΟ.--

«Εκκληση» στις ΗΠΑ για αύξηση των διπλωματικών προσπαθειών με στόχο την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών «ειρηνευτικών» διαπραγματεύσεων, που έχουν σταματήσει από τον Απρίλη του 2014, απηύθυναν το Σάββατο από το Κάιρο οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης.

Οι τρεις υπουργοί σε κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την «εκτίμησή τους» στο ρόλο των ΗΠΑ «για να επιτευχθεί η ειρήνη» μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, κάνοντας τα στραβά μάτια στα βρώμικα παιχνίδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και στην απροκάλυπτη στήριξη που δίνουν εδώ και δεκαετίες (ενίοτε σε συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές στην ΕΕ) στην αρπαγή και κατοχή της παλαιστινιακής γης.

Αφορμή για την έκκλησή τους δίνει η πιθανή αποστολή αντιπροσωπείας Αμερικανών αξιωματούχων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο γαμπρός του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει αναλάβει ρόλο «συμβούλου» στο Λευκό Οίκο...

Την Κυριακή, μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ισραηλινού κόμματος «Meretz» στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, επισήμανε τη σύγχυση που επικρατεί σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό, λέγοντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τη θέση του Προέδρου Τραμπ εξαιτίας των αντιφατικών δηλώσεων που κάνει εδώ και μήνες, πότε υπέρ της βιώσιμης λύσης δύο ανεξάρτητων κρατών και πότε υπέρ της ισραηλινής κατοχής...

Και άλλος έφηβος θύμα των Ισραηλινών

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ένας ακόμη Παλαιστίνιος έφηβος, 17 ετών, έπεσε νεκρός το Σάββατο από τις σφαίρες Ισραηλινού στρατιώτη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης με το πρόσχημα ότι επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κοτάιμπα Γιούσεφ Ζαχράν και καταγόταν από την Τουλκαρέμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ