Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Χρυσή» άνοδος για Εθνική παίδων

Με την απόλυτη επιτυχία της κατάκτησης της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου ολοκλήρωσε η Εθνική παίδων την παρουσία της στους αγώνες της β' κατηγορίας του Ευρωμπάσκετ Κ16, που έγιναν στη Σόφια. Σημειώνεται πως πριν από αυτό η Εθνική με την πρόκρισή της στον τελικό της κατηγορίας είχε καταφέρει να πετύχει τον πρώτο στόχο της στη διοργάνωση, που ήταν η εξασφάλιση της ανόδου στην πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ωστόσο, για τους παίκτες του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Παπαδόπουλου αυτό δεν ήταν αρκετό μπροστά στο δέλεαρ μιας ακόμα επιτυχίας. Στον τελικό, με όπλο σε έναν ακόμη αγώνα την πολύ καλή άμυνα, που αποτέλεσε το βασικό συστατικό της επιτυχία της, η ελληνική ομάδα ανεβάζοντας ρυθμούς στη γ' περίοδο κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, όταν μετέτρεψε το ρευστό 39-35 του ημιχρόνου σε 53-38 στο 30'.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-35, 53-38, 74-60.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλάσιος 5, Ταζόπουλος, Τσουμάνης 6, Ρογκαβόπουλος 21, Λαναράς, Σωτηρίου 15, Κλωνάρας 8, Σιδηροηλίας 2, Σταυρακούκας 2, Κωστίκας, Καραΐσκος 2, Κάδρας 13.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μακόντα, Μπέργκενς 9, Ντε Βιρς 2, Ουίτενταλ, Χολάντερς 6, Μπιλ 3, Λέιτε, Κόχλερ, Χούρμαν, Εναρούνα 13, Μαστ 16, Βίσερ 11.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ στους «8»

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη - ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση της ΕΟΚ για τη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι στη γ' φάση (προημιτελικά) μπαίνουν στη διοργάνωση οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις του πρωταθλήματος. Στα αξιοσημείωτα παιχνίδια των προημιτελικών και η αναμέτρηση ΑΕΚ - Ρεθύμνου. Αντίθετα, για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό οι αντίπαλοι θα προκύψουν από τη β' φάση. Οι αγώνες των προημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για τις 4/10/2017. Οπως διευκρινίστηκε, για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα γίνει κλήρωση, ενώ η Ομοσπονδία προσανατολίζεται στο σκεπτικό για διπλούς ημιτελικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ